<< Nazad



 

 

Preminuo Haris Brkić

Beograd, 15. decembra (Tanjug) - U Beogradu je jutros, u 26. godini, preminuo košarkaš beogradskog Partizana i bivši jugoslovenski reprezentativac Haris Brkić.

Brkić je u utorak uveče, oko 21,30 časova, pogođen sa dva metka u glavu, na parkingu ispred dvorane "Pionir".

Posle operacije bio je u komi sve do jutros, kada je njegovo srce prestalo da kuca.

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. u Sarajevu, gde je kao desetogodišnjak počeo da igra košarku u ekipi "Bosne". U Beograd je došao 1992, da bi posle jedne sezone, provedene kao pozajmica čačanskom "Borcu", počeo da igra za prvi tim Partizana.

Crno-beli dres nosio je šest sezona, sve do 1999, kada je prešao u Budućnost iz Podgorice. U karijeri je osvojio četiri titule prvaka Jugoslavije (tri sa Partizanom i jednu sa ekipom Budućnosti) i tri Kupa Jugoslavije (sva tri u crno-belom dresu).

Sa mladom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 1996. godine, a bio je i povremeni član seniorskog državnog tima. Ovu sezonu počeo je u Budućnosti, da bi se nedavno vratio u Partizan.

Smrt Harisa Brkića, bez sumnje, predstavlja veliki gubitak za jugoslovenski sport u celini.

Komemorativni skup povodom smrti Brkića održaće se u ponedeljak 18. decembra u 11,00 sati u Klubu sportista (Stadion "Partizan), a sahrana istog dana u 14,00 sati na Centralnom groblju u Beogradu.

RANIJA VEST: Košarkaš Partizana Haris Brkić teško ranjen (13. decembar)


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu