<< Nazad



 

 

Grčka - JUGOSLAVIJA 1:1 (0:1)

Nije se proslavio: Mihajlo Pjanović

Ksanti, Grčka, 13. decembar - Fudbalske reperezentacije Grčke i Jugoslavije igrale su u Ksantiju, u prijateljskoj međunarodnoj utakmici, nerešeno - 1:1 (0:1).

Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu u Ksantiju, pred oko 5.000 gledalaca. Sudio je Metin Tokat (Turska).

GRČKA: Nikipolidis, Venetidis (Zikos), Lakis (Mavrogenidis), Vokolas, Uzunidis, Amaratidis, Basinas, Georgiadis, Karagunis (Konstantinidis), Patadžoglu (Fisas), Liberopulos (Nalizis).

JUGOSLAVIJA: Kocić, Ćirković, Dragutinović, Rašović (Lalatović), Bunjevčević, Obradović (Petković), Duljaj, Ilić (Trobok), Drulić, Đorđević, Pjanović (Gluščević).

Podmlađeni sastav "plavih" je poveo u 8. minutu autogolom Basinasa, koji je nespretno intervenisao u svom kaznenom prostoru, posle prodora i centaršuta debitanta Milivoja Ćirkovića.

Domaćini su izjednačili u 85. minutu pogotkom odbrambenog igrača Vokolosa.

Jugosloveni su tokom cele utakmice bili bolji i stvorili nekoliko povoljnih prilika, ali su Drulić, Pjanović i Đorđević bili nespretni u završnici.

Grci su u 60. minutu propustili priliku da postignu gol iz penala, ali je golman Kocić ukrotio udarac Basinasa.

Mlada reprezentacija Jugoslavije savladala je vršnjake iz Grčke rezultatom 2:1. Golove za "plave" postigli su Brnović i Iliev, dok je strelac jedinog pogotka za domaće bio Kazanis.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu