<< Nazad



 

 

Haris Brkić u kritičnom stanju

Beograd, 13. decembar - Košarkaš Partizana i povremeni jugoslovenski reprezentativac, 26-godišnji Haris Brkić nalazi se u kritičnom stanju nakon sinoćnjeg ranjavanja.

Brkić je ustreljen oko 21 časa na parkingu hale "Pionir" sa dva hica iz malokalibarskog pištolja u glavu. Jedan metak je pogodio nesrećnog košarkaša u predelu jagodične kosti a drugi ispod oka.

Igrač Partizana je te večeri ranije napustio trening svoje ekipe u hali "Pionir", pošto se nije dobro osećao. Motivi ubistva nisu poznati, ali prema jednoj verziji događaja, ubica je pucao u Brkića kada ga je ovaj zatekao kako pokušava da obije njegova kola.

Počinilac zločina pobegao je u nepoznatom pravcu. Slučajni prolaznik zatekao je nepomično Brkićevo telo pored njegovog automobila i obavestio ljude iz Partizana koji su još bili u dvorani. Brkić je prevezen u Urgentni centar, a potom je i operisan na Neurohirurgiji.

Tokom prepodneva lekari su konstatovali da su kod Brkića sve vitalne funkcije u redu, ali nisu smeli da iznose bilo kakve prognoze. U popodnevnim satima mladi sportista zapao je u vrlo teško stanje i bio klinički mrtav, ali je uz veliki napor lekara za sada ipak spašen.

RANIJE ...

Saopštenje KK Partizan i KSJ

Beograd, 13. decembra (Tanjug) - Košarkaški klub Partizan i Košarkaški savez Jugoslavije (KSJ) izrazili su danas ogorčenje povodom sinoćnjeg događaja u kojem je hicima vatrenog oružja teško ranjen igrača Partizana Harisa Brkića.

U saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu ističe se da je nasilje, koje poslednjih godina u našem društvu uzima sve više maha, sinoć prvi put, ušlo u sport "i to na najsuroviji mogući način".

"Smatramo da nam je dužnost da celokupnu javnost upozorimo na činjenicu da je ovaj događaj duboko potresao i šokirao sve košarkaške i sportske radnike i da može imati velike posledice na celu društvenu zajednicu", kaže se u saopštenju.

KSJ i Partizan apeluju na državne organe da se maksimalno angažuju na rasvetljavanju tragičnog događaja i da učine sve da se slične stvari nikad više ne ponove.

"Samo tako će jugoslovenski sport, a naročito košarka, ostati ono što već godinama predstavlja, ostati jedna od najsvetlijih tačaka našeg društva", ističe se u saopštenju Partizana i KSJ.

U znak protesta, ali i upozorenja, svi klubovi Prve savezne košarkaške lige, zajedno sa košarkaškom organizacijom, odlučili su da ne igraju utakmice devetog kola Winston Yuba lige, koje su bile zakazane za 16. i 17. decembar.

**********

Zbog tragedije koja se dogodila, otkazana je i utakmica Suprolige u Istanbulu između domaćeg Efesa i Partizana, koja je trebalo da se odigra u četvrtak, 14. decembra.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu