<< Nazad



 

 

Deset novih imena

Ilija Petković

Beograd, 10. decembar - Selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije Ilija Petković saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare imena igrača koji će nastupiti na prijateljskoj utakmici protiv Grčke u sredu, 13. decembra u grčkom gradu Ksantiju.

Na spisku su sledeći igrači:

Golmani: Kocić (Crvena zvezda), Lučić (Budućnost).

Odbrana: Rašovic, Ćirković (obojica iz Partizana), Bunjevčević, Lalatović (obojica iz Crvene zvezde), Obradović (Obilić), D. Petković (OFK Beograd), Dragutinović (Standard, Lijež, Belgija), Đenić (Radnički - Niš).

Sredina: Duljaj, V. Ivić, Trobok, S. Ilić (svi iz Partizana), Đorđević (Olimpijakos, Grčka), Simonović (Obilić).

Napad: Drulić, Pjanović (obojica iz Crvene zvezde), Bogdanović (Vojvodina), Gluščević (Utreht, Holandija).

Petković je ovoga puta pozvao čak desetoricu debitanata. Prema rečima selektora, za utakmicu protiv Grčke ne može da računa na većinu naših fudbalera koji igraju u inostranstvu zbog klupskih obaveza. Zato su priliku dobili većinom igrači iz jugoslovenskog prvenstva.

"Želeo sam da pozovem još neke igrače iz domaćih klubova. Pre svih, najbolje strelce Divića (OFK Beograd) i Osmanovića (Hajduk - Kula) . Oni se, međutim, nisu mogli odazvati zbog povrede i turneje po inostranstvu. Povređeni su, takođe, Belić (Vojvodina) i Bošković (Crvena zvezda), tako da i njih nisam mogao da pozovem", rekao je selektor Petković.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu