<< Nazad



 

 

"Poslednji Sašin valcer"

Zadužio evropsku košarku: Predrag - Saša Danilović

Bolonja, Italija, 29. novembar - Jedan od najboljih igrača u istoriji jugoslovenske košarke Predrag - Saša Danilović oprostio se od aktivnog igranja na prijateljskoj utakmici između Kindera i Partizana odigranoj večeras u Bolonji.

"Poslednji Sašin valcer", kako su večerašnju utakmicu nazvali italijanski sportski komentatori, uveličali su njegovi drugovi i saigrači iz Kindera i Partizana, timova kojima je donosio evropske i nacionalne titule.

Prve dve četvrtine igrali su aktuelni sastavi i to veoma dobro. U ekipi domaćina istakli su se Frozini sa 15 poena i naš Jarić, dok je Berić sa 14 poena ponovo bio najefikasniji u dresu Partizana. Rezultat posle prvog poluvremena glasio je 51:37 za domaćina.

Drugo poluvreme je započelo sa slavljenikom u dresu Partizana i njegovim drugovima sa druge strane: Karerom, Savićem, Binelijem i Brunamontijem. Tada više rezultat nije bio bitan. Četvrtu cetvrtinu Danilović je igrao za Kinder.

Sve je bilo gotovo kada je 3.40 minuta pre kraja Danilović izašao sa terena i otpozdravljajući navijačima u emotivnom govoru rekao:

"Dirnut sam, svako bi osetio vaše emocije u ovom trenutku. Srećan sam sto sam pronašao ovaj divan grad. Nisam pripremao nikakav govor, ali želim da znate da sam sa vama proživeo nekoliko nezaboravnih godina …"

Iako je rezultat bio u drugom planu, neka ostane zapisano da je Kinder pobedio Partizan sa 71:63.

RANIJE: Danilović: "Umoran sam! (18. oktobar 2000.)


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu