<< Nazad



 

 

Rumunija - JUGOSLAVIJA 2:1 (1:0)

Strelac jedinog pogotka za "plave": Siniša Mihajlović

Bukurešt, 15. novembar - Reprezentacija Jugoslavije večeras je poražena u prijateljskoj utakmici u Bukureštu od domaćina Rumunije rezultatom 2:1.

Rumuni su rano poveli. Brzonogi Šerban je sa leve strane krenuo prema sredini, prevario Mirkovića, a zatim sa ivice šesnaesterca oštro šutirao i pogodio sam ugao Kocićevog gola.

Iako je u prvom poluvremenu jugoslovenska reprezentacija duže imala loptu u svom posedu, teško je probijala čvrstu i organizovanu rumunsku odbranu. S druge strane, domaćin je opasno zapretio našem golu preko Dumitrua i Mutua.

U drugom delu Petković daje šansu mlađima - Iliću i Kežmanu - koji su znatno ubrzali igru "plavih". Akcije su bile povezanije, pa su gosti imali i nekoliko šansi za izjednačenje, ali Kežman, potom i Lazetić nisu bili precizni.

Tek krajem utakmice došlo je do izjednačenja. Na oko 30-tak metara od gola Rumuna srušen je Đorđević, a Siniša Mihajlović je u svom prepoznatljivom stilu izveo slobodan udarac i pogodio mrežu nemoćnog Lobonta.

Radost naših je, međutim, trajala samo tri minuta. Posle slobodnog udarca sa desnog krila, Borkuan je sa pet metara glavom savladao golmana Lučića, koji je samo koji trenutak ranije zamenio Kocića.

Međunarodna prijateljska utakmica, Bukurešt, Rumunija, 15. novembar

Rumunija - JUGOSLAVIJA 2:1 (1:0)

Strelci: Šerban (3) i Borkuan (88) za Rumuniju; Mihajlović (85) za Jugoslaviju. Stadion Steaue u Bukureštu Gledalaca: 10.000. Sudija: Mustafa Kulču (Turska). Žuti kartoni: Prodan, Mutu (Rumunija), Mirković, Stefanović, Sakić, Milošević i Mihajlović (Jugoslavija).

RUMUNIJA: Lobont, Kontra (Dumitru), Čobotariu, Filipesku, Galka (Prodan), Jenči, Kodrea (Stojka), Šerban (Munteanu), Nikulae (Nikolesku), Mutu (Borkuan), Rošu.

JUGOSLAVIJA: Kocić (Lučić), Mirković (Bunjevčević), Stefanović, Đorđević (Obradović), Sakić (Ćirković), Lazetić, Drulović (Duljaj), Mijatović (Drulić), Milošević (Kežman), Stanković (Ilić), Mihajlović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu