<< Nazad



 

 

Dokićeva hoće jugoslovenski pasoš

Beograd, 14. novembar - Jedna od najperspektivnijih teniserki sveta, trenutno na 26. mestu WTA liste, 17-godišnja Jelena Dokić, doputovala je u Beograd gde će zatražiti jugoslovenski pasoš.

Jelena će u Beogradu boraviti nedelju dana, a verovatno i duže, dok ne završi sve formalnosti oko dobijanja jugoslovenskog državljanstva.

- Želim da dobijem boravak u Beogradu, kako bih tu dolazila kada igram turnire u Evropi. Predaleko mi je da stalno putujem u Australiju - izjavila je Dokićeva na surčinskom aerodromu.

Porodica Dokić je 1991. godine iz Hrvatske prebegla u Sombor u kome je provela tri godine do odlaska u Sidnej 1994. godine. Jelena, koja je rođena u Osijeku, uvek je isticala da je Jugoslovenka. Dok ne napuni 18 godina može da igra samo na 13 turnira u sezoni, što znači da će već dogodine kao Jugoslovenka da se uključi u borbu za najviše pozicije u svetskom tenisu.

U slučaju da dobije jugoslovensko državljanstvo, u šta niko ne sumnja, talentovana teniserka srpskog porekla bi mogla da zaigra za nacionalnu selekciju tek za tri godine.



Ko je Jelena Dokić?

Datum i mesto rođenja: 14/4/1983, Osijek.
Visina: 1.73 cm
Težina: 57 kg
Način igre: Desnom rukom
Bekhend: Dvoručni
Najbolji plasman na VTA listi: 26. mesto
Trenutni plasman: 26. mesto
Najveći uspesi: Hopman kup u Pertu, polufinale Vimbldona 2000.
Ukupna vrednost nagrada: 584.079 američkih dolara



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu