<< Nazad



 

 

Selta - CRVENA ZVEZDA 5:3

Jedina svetla tačka: Goran Drulić

Kup UEFA Cup, revanš meč drugog kola, Vigo, Španija, 9. novembar

SELTA (Vigo) - CRVENA ZVEZDA (Beograd) 5:3 (1:2)

Prva utakmica u Beogradu: Crvena zvezda - Selta 1:0. Selta se ukupnim rezultatom 5:4 plasirala u naredno kolo Kupa UEFA.

Strelci:: Goran Drulić (14, 36, 90) za Crvenu zvezdu; Katanja (22, 70), Lopez (49, 65 - oba sa 11 metara) i Mekarti za Seltu. Stadion: Balaidos u Vigu. Gledalaca:: 20.000. Žuti kartoni: Bunjevčević, Aćimović, Pjanović (Crvena zvezda); Velasko, Kaseres, Mekarti, Katanja.

CRVENA ZVEZDA: Kocić, Marković, (Zorić), Vitakić, Glogovac, Bunjevčević, Lalatović, Pjanović, Ilić, Drulić, Aćimović (Bajčetić), Bošković (Lerinc).

SELTA: Kavaljero, Koira (Hesuli), Velasko, Kaseres, Đovanela, Jago, Mekarti, Doriva (Vagner), Katanja, Mostovoj, Gustavo Lopez (Nogeurol).

Crvena zvezda je posle prvog poluvremena imala prednost 2:1, što je uz beogradskih 1:0 davalo velike šanse jugoslovenskom predstavniku da se plasira u treće kolo Kupa UEFA. Već u 14. minutu Bunjevčević jednom dubinskom loptom upošljava brzog Drulića koji izlazi sam pred golmana Kavaljera i rutinski pogađa mrežu - 1:0 za Zvezdu usred Viga! Selta je tada morala da postigne tri a da ne primi nijedan pogodak da bi išla dalje.

Igrači domaće ekipe se nisu demoralisali. Naprotiv! Krenuli su još žešće prema golu golmana Kocića, lako su probijali levu i desnu stranu pored sporih bekova beogradske ekipe i upućivali upotrebljive centaršuteve. Iz jedne takve akcije Katanja je uspeo da izjednači u 23. minutu.

Grešku odbrane Selte iskoristio je Drulić i veštim potezom po drugi put poslao loptu u mrežu Španaca u 38. minutu.

U prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena desio se rezultatski preokret koji nisu očekivali ni najveći optimisti među navijačima Selte. Pad Mekartija u kaznenom prostoru Zvezde italijanski sudija Bonjino okarakterisao je kao jedanaesterac. Gustavo Lopez je bio siguran i izjednačio rezultat na 2:2.


Zvezdin vezni red gotovo da se nije primetio, jer su igrači Selte bez većih problema držali loptu u svom posedu i lako dolazili na domak šesnaesterca protivnika. Najbolji igrač Selte Mostovoj se kao po korzou šetao levom stranom Zvezdine odbrane i upućivao upotrebljive centaršuteve. Trener Slavoljub Muslin, začudo, nije reagovao, iako je svima bilo jasno da samo sreća može spasti njegov tim teškog poraza i eliminacije iz Kupa UEFA.

Posle jedne akcije Mostovoja Mekarti je u 56. minutu poslao neodbranjiv šut u Kocićevu mrežu.

Tada Muslin konačno reaguje i u igru uvodi Zorića, ali čini se kasno, jer su Španci već bili u nezadrživim naletima. Bonjino je još jednom pokazao na belu tačku, Lopez je ponovo siguran i to je 4:2 za domaće u 65. minutu.

Katanja u sprintu dugom oko 40-tak metara ostavlja iza sebe sve igrače Zvezdine odbrane i majstorskim lobom potvrđuje rezultatski debakl Zvezde u Vigu.

Tek u zaustavnom vremenu Drulić je uspeo da rezultatsku katastrofu ublazi svojim trećim golom.

Crvena zvezda je u Vigu pretrpela težak poraz i za samo 21 minut primila čak četiri gola, što je gotovo neprihvatljivo za klub takvog renomea. Postavlja se pitanje šta se to desilo u drugom poluvremenu i zašto inače dokazani fudbalski strateg Slavoljub Muslin nije ranije reagovao i promenom taktike pokušao da amortizuje silovite napade domaćina. Igrači Selte su posle utakmice i sami izjavili da na poluvremenu nisu verovali u mogućnost promene rezultata i konačnog trijumfa. Utisak je da su Zvezdini igrači u drugom delu igrali baš onako kako je odgovaralo domaćinima.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu