<< Nazad



 

 

CRVENA ZVEZDA - Selta 1:0

Fudbaleri Zvezde slave Drulićev pogodak

Beograd, 26. oktobra (Tanjug) - U prvoj utakmici drugog kola Kupa UEFA večeras su u Beogradu fudbaleri Crvene zvezde savladali španskog prvoligaša Seltu iz Viga sa 1:0 (0:0).

Na stadionu Crvene zvezde, po prijatnom vremenu za igru, pred oko 50.000 gledalaca, susret je vodio Erik Romei iz Belgije.

Jedini pogodak postigao je Drulić u 61.minutu.

Žuti kartoni: Bošković, Glogovac, Marković, Lalatović (Crvena zvezda), Transilva, Karpin, Huan Fran.

Revanš utakmica igra se za dve nedelje u Vigu.

U prvom kolu Crvena zvezda je eliminisala engleskog predstavnika Lestera, dok je Selta bila uspešnija od Rijeke.

CRVENA ZVEZDA: Kostić, Marković, Lalatović, Zorić (Aćimović), Glogovac, Bunjevčević, Gvozdenović, Ivić (Lerinc), Drulić (Bajčetić), Pjanović, Bošković.

SELTA: Kabaljero, Velasko, Kaseres, Rođerio (Gridoni), Karpin, Lopes, Huan Fransisko Garsija (Hirvas), Makarti (Mora), Đorović, Alonso, Da Silva.


Goran Đorović (Selta)
odnosi loptu ispred Drulića

Posle punog časa slabe igre, Crvena zvezda je u 61. minutu uspela da golom Drulića ne samo obezbedi pobedu u ovom meču, već i da potpuno preokrene situaciju na terenu. Naime, sve do tog trenutka Beograđani su igrali slabo, nepovezano, bez prave ideje i šansi pred protivničkim golom.

Beograđani su igrali oprezno u odbrani, jer je strateg Crvene zvezde Slavoljub Muslin u zadnji red svog tima postavio čak petoricu igrača. Međutim, igra na sredini terena nije bila na nivou međunarodnog takmičenja, tako da je Crvena zvezda veoma slabo i neorganizovano igrala.

Trener Selte Viktor Fernandes donekle je iznenadio kolegu Muslina time što je u špic napada poslao dvojicu, pa i trojicu fudbalera, koji su atakovali na gol Kocića. No, i osim dve prilike, oni nisu realizovali nijednu povoljniju priliku.

Jedini gol na utakmici postignut je u 61. minutu, posle sjajne kombinacije Bunjevčević i Drulića. Naime, kapiten domać sjajno uposlio najboljeg strelca "crveno-belih", koji je pobegao odbrani gostiju i majstorskim udarcem zatresao mrežu golmana Kabaljera.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu