<< Nazad



 

 

Zvezda i Partizan po dve utakmice bez publike

Još su u sećanju nemile scene sa Marakane

Beograd, 19. oktobra (Tanjug) - Disciplinski sudija Zajednice Prve savezne fudbalske lige Mihajlo Perišić danas je, na osnovu prispelih dokumenata u vezi s prekinutom utakmicom derbija 8. kola državnog prvenstva, kaznio Crvenu Zvezdu i Partizan sa po dve utakmice igranja na domaćem terenu bez prisustva publike.

Zamenik Komesara za takmičenje Zajednice prvoligaša Radoš Milovanović, međutim, iako je juče obećao, nije doneo odluku o epilogu prekinutog susreta.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da će konačnu odluku o takmičarskom ishodu 115. večitog derbija doneti tek posle odluke drugostepenog disciplinskog organa i pošto Crvenoj zvezdi i Partizanu istekne rok od osam dana za žalbu.

Perišić je kaznio FK Rad jednom utakmicom zabrane igranja na domaćem terenu, zbog upada njegovih navijača u teren na utakmici protiv OFK Beograda. Istovremeno, utakmica je registrovana sluzbenim rezultatom 3:0 za OFK Beograd.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Jugoslavija Branko Bulatović obavestio je novinare da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dalo garancije da će ubuduće ispunjavati obaveze iz svoje nadležnosti u pogledu potpunog obezbeđenja fudbalskih utakmica na našim stadionima.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu