<< Nazad



 

 

"Zlatni" odbojkaši doputovali u Jugoslaviju

Najzad, zlato! - Vladimir Batez i Goran Vujević

BEOGRAD, 2. oktobra (Tanjug) - Odbojkaška reprezentacija Jugoslavije doputovala je večeras u Beograd iz Sidneja, gde je na 27. Olimpijskim igrama osvojila zlatnu medalju.

Na beogradskom aerodromu "Surčin" "zlatne" odbojkaše dočekali su navijači, rodbina, prijatelji i ljubitelji odbojkaškog sporta.

Kapiten "plavih" odbojkaša Nikola Grbić je u ime svih igrača izrazio zahvalnost na dobrodošlici i čestitkama, uz konstataciju da je "plava četa" ostvarila svoj san i osvojili zlatnu olimpijsku medalju za sebe i ceo naš narod.

Zajedno sa odbojkašima u Beograd je doputovala i rukometna reprezentacija Jugoslavije, kao i atletičarka Olivera Jevtić.

Proslavljeni rukometni as Dragan Škrbić je, uz divljenje upućeno svim osvajačima medalja, obećao da će na nekom od predstojećih velikih međunarodnih takmičenja i rukometaši obradovati jugoslovensku javnost jednom od medalja.

Olivera Jevtić je zadovoljna postignutim rezultatima na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

"Ovo su moje prve Olimpijske igre. Postigla sam svoj cilj - ulazak u finale i obaranje državnog rekorda. Nadam se da ću do Igara u Atini, kroz četiri godine, dorasti mojim protivnicama i uspeti da osvojim medalju", poželela je Jevtić.

Proslavljeni jugoslovenski olimpijci su, potom, pozdravili svoje navijače, okupljene na prostoru ispred aerodromske zgrade, zahvaljujući im na dugogodišnjoj podršci, bez koje ovakvi rezultati ne bi bili ostvareni.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu