<< Nazad



 

 

Olimpijski pregled (1. oktobar)

Zlato je njihovo: odbojkaška reprezentacija Jugoslavije

Muška odbojkaška reprezentacija Jugoslavije osvojila je na Olimpijskim igrama u Sidneju zlatnu medalju, pošto je u finalu, pobedila "zbornu komandu" Rusiju u tri seta - 25:22, 25:22, 25:20.

Sjajno vođeni sa klupe i terena, "plavi" su nadmašili sebe; igrali su fenomenalno, ne dozvolivši Rusima ni za trenutak da se raduje. Sve konce igre "plavi" su držali u svojim rukama.

U jugoslovenskoj ekipi sve je funkcionisalo besprekorno. Servis i blok su "radili" kao najprecizniji sat, dok je igra u polju bila dovedena do perfekcije. Kada jedan tim igrao tako kao što je to činila Jugoslavija danas teško da bi neko bolje prošao od izuzetno jake Rusije. Opširnije

Jugoslavija je osvojila bronzanu medalju na vaterpolo-turniru Olimpijskih igara u Sidneju, pošto je u utakmici za 3. mesto, pobedila Španiju sa 8:3 (2:1, 2:1, 2:1, 2:0).

Susret sa Špancima protekao je, sasvim neočekivano, bez ikakvih problema. Jugoslovenska ekipa je disciplinovanom, organizovanom igrom, od početka meča kontrolisala meč.

Španski reprezentativci su koliko-toliko pružali otpor u prve dve četvrtine. Pred kraj druge četvrtine Uskoković je realizovao sjajnu akciju Vasovića (4:2), da bi u trećoj četvrtini bile otklonjene sve sumnje oko pobednika. Drugim pogotkom Uskokovića, pa zatim Ikodinovića, Jugoslavija je povela sa 6:2 i to je sasvim dotuklo Špance. Opširnije.

Jugoslovenska kajakašica Nataša Janić postigla je veliki uspeh osvojivši 4. mesto u današnjoj finalnoj trci K-1 500 m na olimpijskom takmičenju u Sidneju. Opširnije


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu