<< Nazad



 

 

Jugoslavija šesta

Saša Obradović

SIDNEJ, 30. septembra (Tanjug) - Košarkaška reprezentacija Jugoslavije zauzela je šesto mesto na 27.Olimpijskim igrama u Sidneju, pošto je danas, u borbi za 5. i 6. mesto, poražena od selekcije Italije sa 69:59 (33:31).

U dvorani Super Dom, u okviru Olimpijskog parka, pred oko 10.000 gledalaca, sudili su Majk Tomson iz Kanade i Karl Jungebrand iz Finske.

JUGOSLAVIJA: Bodiroga 6, Obradović 10, Stojaković 9, Tarlać, Tomašević 13, Danilović, Rakočević 4, Šćepanović, Lukovski 5, Rebrača 6, Drobnjak 2, Jestratijević.

ITALIJA: Basile 13, Fućka 17, Menegin 7, Mejn 11, Kjačig 8, Skarone 2, Galanda 8, Markonato 1, Li Veći, Mejer, Abio, Damio.

"Plavi" košarkaši su neslavno završili takmičenje na Igrama u Sidneju, zauzevši šesto mesto, što predstavlja najslabiji plasman košarkaške reprezentacije Jugoslavije od kada se,1960. godine u Rimu, pojavila na Olimpijskim igrama.

Jugoslovenski tim je i u današnjoj utakmici, očigledno nemotivisan, prikazao slabu igru, na koju se, kao dodatni hendikep, nadovezala i teža povreda Dejana Bodiroge.

Utisak je da u igri našeg favorizovanog tima nije bilo "svetle tačke". Nedopustivo slaba igra u svim segmentima i očegledna neborbenost morala bi da zabrine sve u košarkaškoj organizaciji. Odsustvo naših asova, Vlade Divca i Aleksandra Đorđevića, očigledno, nije moglo da se kompezuje na taktičkom planu.

Italijanski selektor Bogdan Tanjević u današnjem duelu nije imao težak zadatak, pošto mu je u nastojanjima da nadmudri našu klupu pomogla nezainteresovanost i neodgovornost "plavih" da, na oproštaju od olimpijskog turnira, ostave bolji utisak.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu