<< Nazad



 

 

Olimpijski pregled (30. sept.)

Prejaki Španci: Peruničić (levo) i Dujšebajev u duelu

Rukometna reprezentacija Jugoslavije nije uspela da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju pošto je u meču za treće mesto izgubila od Španije rezultatom 26:22 (12:9). Opširnije.

Košarkaška reprezentacija Jugoslavije zauzela je šesto mesto, pošto je u utakmici za 5. mesto, poražena od selekcije Italije sa 69:59 (33:31).

Jugoslovenski košarkaši su neslavno završili takmičenje na Igrama u Sidneju, zauzevši šesto mesto, što predstavlja najslabiji plasman košarkaške reprezentacije Jugoslavije od kada se,1960. godine u Rimu, pojavila na Olimpijskim igrama.

Jugoslovenski tim je i u današnjoj utakmici, očigledno nemotivisan, prikazao slabu igru, na koju se, kao dodatni hendikep, nadovezala i teža povreda Dejana Bodiroge. Opširnije.

Jugoslavija nije uspela da se plasira u finale olimpijskog vaterpolo turnira pošto je u polufinalu, izgubila od Mađarske sa 7:8 (2:3, 3:2, 2:2, 0:1).

Jugosloveni su igrali vrlo dobro u odbrani, ali su u napadu bili manje odlučniji od rivala.

Priliku da, možda, odluči meč naša ekipa je propustila u trećoj četvrtini, kada je u nekoliko navrata imala šansu da povede sa dva gola razlike i reši pitanje pobednika.

U poslednjem delu susreta Mađari su poveli sa 8:7 i čvrstom odbranom uspeli da čitavih pet poslednjih minuta meča sačuvaju mrežu svog gola i dođu do dragocene pobede. Opširnije.

U finalnoj trci žena na 10.000 metara, najbolja jugoslovenska atletičarka Olivera Jevtić osvojila je 11. mesto i postavila novi nacionalni rekord u vremenu 31:29.65. Opširnije.

Jugoslovenski kajakaški četvorosed (Igor Kovačić, Saša Vujanić, Jožef Šoti i Dragan Zorić) osvojio je 9. mesto u finanalnoj trci na 1.000 metara. Jugosloveni su trku završili u vremenu 3:02,316. Opširnije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu