<< Nazad



 

 

Jugoslavija u polufinalu

SIDNEJ, 29. septembra (Tanjug) - Jugoslavija se plasirala u polufinale Olimpijskog vaterpolo turnira, pošto je danas u četvrtfinalu pobedila Australiju sa 7:3 (2:1,2:0,2:1,1:1).

Jugoslovenski vaterpolisti sutra će u polufinalu, od 06,45 igrati protiv selekcije Mađarske koja je danas u četvrtfinalu savladala Italiju sa 8:5.

Pred oko 2.000 gledalaca u bazenu Rajd akvatik centra, sudili su Nemac Lideke i Kanađanin Tarkot.

JUGOSLAVIJA: Šoštar, Trbojević, Kuljača, Zimonjić, Savić 1, Ikodinović 1, Jelenić, Uskoković 1, Chirić 1, Šapić 3, Vujasinović, Vukanić i Vasović.

AUSTRALIJA: Denis, Marsden 2, Kovalenko, Bojd, Miler, Vejlen, Nišam, Vuds, Vaterman, Oven-Džons, Oberman, Tomas 1 i Sterk.

Četveraca nije bilo.

Isključenja: Jugoslavija 10, Australija 8 puta.

Jugoslovenski vaterpolisti su se zasluženo našli među četiri najbolje ekipe na Olimpijskom turniru posle očekivane i, s lakoćom izborene, pobede protiv domaćina Igara.

Bio je to susret u kojem nije bilo nikakve dileme oko konačnog ishoda. Naša ekipa je bila toliko bolja i nadmoćnija, da su domaći navijači burno proslavili tri pogotka svojih ljubimaca i sami svesni da od eventualnog podviga ne može biti ništa.

Od početka do kraja utakmice "plavi" su dominirali pred oba gola. Odbrana, na čelu sa nesavladivim Šoštarom, dovodila je do očajanja australijske vaterpoliste, koji su nemoćno kombinovali ne usuđujući se da šutiraju ni iz izglednih pozicija.

S druge strane Šapić i Ikodinović su se poigravali pred mrežom Denisa, i bez većih poteškoća slali loptu iza njegovih leđa. U celini bilo je to još jedno odlično izdanje naših vaterpolista, koji, što je najvažnije, u kontinuitetu igraju dobro i nalaze se na dobrom putu ka pobedničkom tronu Olimpijskog turnira.

"Zadovoljan sam rezultatom i pristupom igri. Realizovali smo ono što smo se dogovorili, tako da nije bilo problema i zasluženo smo izborili polufinale. Tamo nas očekuju stari znanci Mađari, i biće to ponovo težak i neizvestan susret", izjavio je trener naše reprezentacije Nenad Manojlović.

On je dodao da ć e "plavi" nastojati da isprave greške iz prekjučerašnjeg susreta u grupi, kada su Mađari dva puta vodili sa tri gola razlike.

"Dobro se poznajemo, pa znamo i mi i oni šta nas čeka. Verujem da ćemo smoći snage da odigramo dovoljno dobro i koncentrisano, da pružimo igru koja bi nas odvela u finale", rekao je Manojlović.

Danilo Ikodinović je izjavio da je po njemu utakmica protiv Australijanaca bila jedna od najlakših na ovom turniru.

"Očekivali smo pobedu i sigurnom igrom uspeli smo da je ostvarimo. Ponovo se sastajemo s Mađarskom, ekipom za koju moram da kažem, da nam najmanje leži. Međutim, već smo pokazali da smo sposobni i dovoljno kvalitetni da ih nadigramo i pobedimo, pa nema razloga da ne verujem da ćemo to ponovo uraditi. Ako uđemo u finale, ubeđen sam da ćemo osvojiti zlatnu medalju. Odluka o tome pašće sutra", istakao je Ikodinović.

Veljko Uskoković je rekao da je pobeda protiv Australijanaca "plod velike želje i jedinstva ekipe".

"Australijanci su igrali vrlo korektno, jer, po svoj prilici ni sami nisu gajili iluzije da protiv nas mogu postići nešto više. Bio sam ubeđen u pobedu, ali smo do nje došli, ipak, lakše nego što smo očekivali. Sutrašnje polufinale protiv Mađara je, po mom mišljenju, finale pre finala ovog turnira", zaključio je Uskoković.

Rezultati četvrtfinalnih susreta

JUGOSLAVIJA - Australija 7:3 (1:1 2:1 2:0 2:1)
Španija - Hrvatska 9:8 (3:3 2:3 3:1 1:1)
Mađarska _ Italija 8:5 (1:0 2:2 3:3 2:0)
Rusija - SAD 11:10 (2:3 4:3 2:4 3:0)

Utakmice za plasman

Holandija - Slovačka 9:8 (2:2 4:3 2:2 1:1)
Kazahstan - Grčka 6:6 (2:0 1:2 3:1 0:3)

Tabela

Holandija    1    1    0    0    9:8    2
Kazahstan    1    0    1    0    6:6    1
Grčka        1    0    1    0    6:6    1
Slovačka     1    0    0    1    8:9    0



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu