<< Nazad



 

 

Olimpijski pregled (29. sept.)

Lica sve govore: odbojkaši Italije posle debakla u polufinalu

Najbolji jugoslovenski odbojkaši plasirali su se u finale Olimpijskih igara, pošto su danas u Sidneju, u polufinalnom susretu pobedili svetskog i evropskog prvaka i pobednika ovogodišnje Svetske lige, reprezentaciju Italije sa 3:0 (27:25, 34:32, 25:14).

Izvanrednom igrom, kakva odavno nije viđena na nekom zvaničnom takmičenju, Jugosloveni su prosto "oduvali" sa parketa reprezentaciju, koja je već više od jedne decenije sinonim za svetsku odbojku. Opširnije.

Jugoslavija se plasirala u polufinale Olimpijskog vaterpolo turnira, pošto je danas u četvrtfinalu pobedila Australiju sa 7:3 (2:1,2:0,2:1,1:1).

Bio je to susret u kojem nije bilo nikakve dileme oko konačnog ishoda. Od početka do kraja utakmice "plavi" su dominirali pred oba gola. Odbrana, na čelu sa nesavladivim golmanom Šoštarom, dovodila je do očajanja australijske vaterpoliste, koji se nisu usuđivali da šutiraju ni iz izglednih pozicija.

S druge strane Šapić i Ikodinović su se poigravali pred golom Australijanaca, i bez većih poteškoća pogađali mrežu. Opširnije.

Jugoslavija nije uspela da se plasira u finale Olimpijskog turnira za rukometaše pošto je danas, u polufinalu izgubila od Rusije - 26:29 (15:14).

Najvećim delom dinamične i borbene utakmice "plavi" su imali podređenu ulogu, bezuspešno nastojeći da nametnu odgovarajući ritam. Opširnije.

Jugoslovenska kajakašica Nataša Janić plasirala se danas u Sidneju u finale olimpijske trke na 500 metara, pošto je u polufinalnoj trci osvojila drugo mesto.

Nažalost, Ognjen Filipović nije uspeo da ponovi uspeh Nataše Janić, pošto je u trci kajakaša na 500 metara, u 2. polufinalnoj grupi, zauzeo 7. mesto. Opširnije.

Jugoslovenski atletičar Aleksandar Raković zauzeo je na Olimpijskim igrama u hodanju na 50 kilometara u vremenu 3:49:12, u konkurenciji 56 takmičara, 11. mesto.

Četiri jugoslovenske štafete, 4x100 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i ženska i muška štafeta na 4x400 metara, koje su startovale u kvalifikacijama, nisu uspele da se plasiraju za završno takmičenje. Opširnije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu