<< Nazad



 

 

Jugoslovenski četverac u finalu

SIDNEJ, 28. septembra (Tanjug) - Jugoslovenski kajakaški cetverac na 1.000 metara, u sastavu Igor Kovačić, Jozef Šoti, Saša Vujović i Dragan Zorić, postigao je danas veliki uspeh u repesažnoj trci olimpijskog takmičenja u Sidneju, pošto je zauzeo 3. mesto rezultatom 3:02,61 i plasirao se u finale.

Iz repesaža, u kojem je učestvovalo sedam čamaca, u finale su još otišli prvoplasirana posada Bugarske (3:01,05) i druga, Švedske (3:02,61).

Jugoslovenski reprezentativci će u finalu, 30. septembra, veslati u konkurenciji još osam posada - Nemačke, Mađarske, Poljske, Slovačke, SAD, Rusije, Bugarske i Švedske.

Trener našeg četverca Arkadije Balinović, rekao je da su "momci popravili loš start iz kvalifikacija, kada su opuštenim veslanjem izgubili, kasnije se ispostavilo, nedostižne dve sekunde".

"Dogovorili smo se da danas, od starta, krenu žešće i oni su negde na 500 metara zauzeli 3. poziciju koju nisu ispuštali do kraja. Bila je to, inače, trka za infarkt, jer su tri čamca prošla kroz cilj u razmaku od tri stotinke. Kada se ima u vidu da su eliminisani Rumuni, trećeplasirani na prvenstvu sveta prošle godine, naš uspeh svakako dobija na težini", konstatovao je Balinović.

Plasmanom u finale Balinović je prezadovoljan:"Mislim da je to u ovom trenutku njihov maksimum. Teško da mogu uraditi nešto više, jer je konkurencija izuzetno jaka. Oni, međutim, kažu da imaju 'zaliha' za još bolji rezultat, iako ističu da su danas veslali možda najtežu trku do sada", naglasio je Balinović.

"Zlatna i srebrna medalja, uveren sam, rezervisane su za posade Nemačke i Mađarske, a svi ostali, po mom mišljenju, mogu konkurisati samo za bronzu. Bilo bi lepo kad bi momci iscrpli one svoje 'zalihe' i ponovo obradovali ne samo nas u olimpijskom selu, već i meštane nase Bačke Palanke, koji su nas svesrdno podržali i pomogli tokom priprema za Olimpijadu", zaključio je Balinović.

Rezultati repesaža:

  
1. Bugarska                                 3:01.05
2. Švedska                                  3:02.61
3. JUGOSLAVIJA                              3:02.71
4. Češka                                    3:02.85
5. Francuska                                3:03.70
6. Rumunija                                 3:05.10
7. Australija                               3:05.52



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu