<< Nazad



 

 

Olimpijski pregled (26. sept.)

Nezadrživ: Nedeljko Jovanović

Rukometna reprezentacija Jugoslavije plasirala se u polufinale olimpijskog turnira u Sidneju pošto je danas, u četvrtfinalu, pobedila Francusku sa 26:21 (10:9).

U tvrdoj, borbenoj utakmici Jugosloveni su bili mudriji, odlučniji i efikasniji, upravo onda kada je to najviše trebalo.

"Plavi" su počeli greškama. Dozvolili su rivalu da napravi seriju 4:0, ali su odmah uzvratili, pa su sa 2:5 stigli na 9:5, postigavši sedam golova za redom, ponajviše zahvaljujući odličnom golmanu Arpadu Šterbiku, koji je u tom periodu imao šest uzastopnih odbrana.

Posle ravnopravne borbe i minimalnog vođstva u prvom poluvremenu, pravo izdanje naše ekipe viđeno je u nastavku.

Jugoslavija će se u polufinalu, 29. septembra, sastati sa Rusijom. Opširnije.

U četvrtom kolu B grupe olimpijskog vaterpolo turnira reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske igrale su nerešeno 4:4 (2:1, 0:0, 1:2, 1:1). Jugoslovenski vaterpolisti su nakon današnje utakmice obezbedili mesto u četvrtfinalu, a u poslednjem kolu predtakmičenja sastaće se sa Mađarskom.

U sjajnoj vaterpolo predstavi, koja je protekla u sportskoj borbi, nacionalne selekcije Jugoslavije i Hrvatske su zasluženo podelile bodove, mada su naši vaterpolisti, u pojedinim delovima meča, bili za nijansu bolji od tradicionalno jakog protivnika.

Obe reprezentacije su igru zasnivale na izvanrednoj odbrani, tako da napadači, pored odličnih golmana, nisu imali puno prilika da se istaknu. Igralo se veoma oštro, na granici regularnosti, ali bez nepotrebnih grubosti.

Kuriozitet utakmice je da ni jedna reprezentacije, u razdoblju od prve do sredine treće četvrtine, nije postigla gol.Opširnije.

Jugoslovenski kajakaški četverac, u sastavu Igor Kovačić, Saša Vujović, Jožef Šoti, Dragan Zorić, završio je takmičenje na Olimpijskim igrama u Sidneju, pošto je danas u trci na 1.000 metara zauzeo je šesto, pretposlednje, mesto u 1. kvalifcionoj grupi.

"Plavi" četvarac je na cilj stigao za 3:04,43.

Rezultati 1. kvalifikacione trke:

  1. Mađarska                2:58.09
  2. Rusija                  2:59.76
  3. Poljska                 3:00.16
  4. Bugarska                3:00.63
  5. Švedska                 3:04.42
  6. Jugoslavija             3:04.43
  7. Francuska               3:05.80



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu