<< Nazad



 

 

Jugoslavija-Argentina 3:1

Vujević i Gerić blokiraju smeč Spajića (Argentina)

SIDNEJ, 23. septembra (Tanjug) - Jugoslavija je danas u Sidneju pobedila Argentinu sa 3:1 (21:25, 25:15, 25:23, 25:22), u 4. kolu B grupe olimpijskog turnira za odbojkaše.

Pred oko 3.500 gledalaca u "Paviljonu 2" Olimpijskog parka, sudili su: Kinez Ning Vang i Meksikanac Fernano Nava.

U poslednjem kolu "plavi" se sastaje sa Južnom Korejom.

Jugoslavija: Batez, Kovač, Boškan, Mešter, Mijić, N.Grbić, V.Grbić, Gerić, Vujević, Miljković, Petković, Vusurović.

Argentina: Milinković, Lares, Mali, Pati, Veber, Konte, Poreljo, Spajić, Bidehan, Firpo, Pereira, Meana.

Jugoslovenski odbojkaši su posle velike borbe zasluženo pobedili Argentince i obezbedili učešće u četvrtrfinalu olimpijskog turnira. "Plavi" su uložili mnogo truda dok nisu slomili otpor vrlo neugodnog protivnika, ali su bili pravi u presudnim trenucima zanimljive u borbene utakmice.

Naši odbojkaši su počeli susret dosta usporeno i nepovezano. Igra je oscilirala, bez prave prilike da se uhvati odgovarajući ritam, nasuprot žustrom i raspoloženom rivalu, koji jekrenuo silovito jureći pobedu, a time i 3. mesto u B grupi.

Posle nesigurno odigranog prvog seta, Jugosloveni su u nastavku sredili redove, preuzeli kontrolu situacije na terenu, i uverljivo dobili taj deo susreta.

Pobednik je, čini se, odlučen u 3. setu. Argentinci su, predvođeni odličnim Milinkovićem, bacili sve karte da izjednače rezultat i u tim nastojanjima dobro se držali do petnaestog poena, kada su naši momci požrtvovano povukli i napravili preokret.

"Plavi" su u tom setu, posle mnogo muke, prvi put poveli (16:15), a onda do kraja zadržali stabilnu igru. Kada jeosvojen 25. poen, posle servis greške protivnika, sve je govorilo da će Argentinci pasti psihološki i da će u četvrtom setu naši reprezentativci konačno odahnuti.

To se, međutim, samo delimično obistinilo. Izabranici trenera Zorana Gajića počeli su odlično, poveli sa 6:2 i 7:3, ali su žilavi rivali uspevali da ih sustignu i približe se na minus jedan poen (18:17, 21:20, 23:22). Na kraju, posle obostranih servis-grešaka, pobeda je pripala ipak boljem i kvaltetnijem sastavu naše reprezentacije.

Savezni trener Zoran Gajić bio je vidno raspoložen posle pobede koja je odvela našu ekipu među osam najboljih na sidnejskoj Olimpijadi.

"Bilo je zaista teško, jer su Argentinci vrlo dobra ekipa u kojoj je nekoliko izuzetnih pojedinaca. Dugo smo se mučili, tražili načine da se nekako "odlepimo", ali su oni uporno, ne birajući sredstva, uspevali da održavaju priključak. Na sreću, dobro smo profunkcionisali kada je bilo najpotrebnije", izjavio je Gajić.

Kapiten Nikola Grbić je ocenio da su Jugoslavija i Argentina odigrali dobru utakmicu, koja je, na kraju, donela našem timu veliko olakšanje:

"Nije bilo lako protiv požrtvovanog i vrlo motivisanog protivnika. Počeli smo nesigurno, pod velikim pritiskom, tako da smo dugo tražili odgovarajući ritam. Najvažnije je da smo pobedomonacno obezbedili četvrtfnale i ja smatram da ćemo igrati sve bolje", rekao je Grbić.

On je još naglasio da će "plavi" protiv Korejanaca, u poslednjem kolu, igrati maksimalno angažovano, s namerom da eventualnim uspehom stignu do 3. mesta u grupi.

Goran Vujević je naveo da je izostanak povređenog Vladimira Grbića doneo dosta teškoća našem timu:

"Bilo je neizvesno, bez obzira što rezultat ne pokazuje baš tako. Međutim, uz veliki trud uspeli smo na kraju da ispunimo cilj i sada je sve mnogo lakše. Verujem da ćemo već protiv Koreje potvrditi najavu naših pravih mogućnosti", zaključio je Vujević.

REZULTATI - 23. septembar

A grupa
Holandija - Egipat 3:1
Kuba - Australija 3:0
Brazil - Španija 3:1

Tabela A grupe

Brazil               4     0
Holandija            3     1
Kuba                 3     1
Španija              1     3
Australija           1     3
Egipat               0     4

B grupa
JUGOSLAVIJA - Argentina 3:1
Italija - Rusija 3:1
Južna Koreja - SAD 3:2

Tabela B grupe

Italija              4     0
Rusija               3     1
JUGOSLAVIJA          2     2
Argentina            2     2
Južna Koreja         1     3
SAD                  0     4



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu