<< Nazad



 

 

Olimpijski pregled (23. sept.)

Potopljeni Holanđani: Viktor Jelenić (bela kapica, Jugoslavija)

U 1. kolu B grupe olimpijskog vaterpolo turnira reprezentacija Jugoslavije je deklasirala selekciju Holandije sa 9:1 (3:0, 3:1, 2:0, 1:0). Opširnije.

Jugoslovenski reprezentativci u streljaštvu Stevan Pletikosić i Nemanja Mirosavljev nisu uspeli da se plasiraju u finale takmičenja u gađanju iz malokalibarske puške - trostav.

Pletikosić je, sa 398 pogođenih krugova, zauzeo 10 poziciju, dok se Mirosavljev, sa jednim "ubijenim" krugom manje, plasirao na 15. mesto.

Tako je jugoslovenska streljačka reprezentacija, u sastavu Jasna Šekarić, Aleksandra Ivošev, Aranka Binder, Stevan Pletikosić, Nemanja Mirosavljev i Goran Maksimović, na Olimpijskim igrama u Sidneju osvojila samo jednu medalju. Opširnije.

U 4. kolu B grupe olimpijskog turnira u košarci danas je u Sidneju reprezentacija Jugoslavije pobedila nacionalni tim Španije sa 78:65 (32:30).

Jugoslovenski košarkaši su sredinom drugog poluvremena, sa nekoliko uzastopno postignutih poena uspeli da slome otpor Španaca i obezbede četvrtu pobedu na Olimpijskim igrama. U sledećem kolu "plavi" će igrati odlučujuću utakmicu za prvo mesto u B grupi protiv selekcije Kanade. Opširnije.

U 4. kolu B grupe olimpijskog turnira u Sidneju odbojkaši Jugoslavije savladali su reprezentaciju Argentine sa 3:1 (21:25, 25:15, 25:23, 25:22). Opširnije.

Jugoslovenski dvojac bez kormilara (Đorđe Višacki/Nikola Stojić) zauzeo je peto mesto u finalu olimpijske trke na 2.000 metara u vremenu 6:38,70 min. Opširnije.

Jugoslovenski atletičar Zoran Đurđević nije uspeo da se plasira u finale troskoka, pošto je u današnjim kvalifikacijama skočio 16 metara i 31 santimetar, čime je zauzeo 27 mesto od ukupno 38 učesnika. Opširnije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu