<< Nazad



 

 

Plivači završili takmičenje

Inge de Brujn, svetski rekorder na 50 m slobodno

SIDNEJ, 22. septembar (Tanjug) - Poslednji jugoslovenski predstavnik na plivačkom takmičenju Olimpijskih igara u Sidneju, Duška Radan, zauzela je sa rezultatom 27,70 sek na 50 m slobodnim stilom ukupno 53. mesto u konkurenciji 74 plivačice.

Radan je bila četvrtoplasirana u svojoj kvalifikacionoj grupi, sa 82 stotinke slabijim vremenom od pobednice, Jekaterine Točenaje iz Kirgistana.

Trener naših plivača Petar Popović ocenio je da Radan, kao i svi naši plivači, osim Vladana Markovića, nije opravdala očekivanja.

"Ona je, objektivno, bila u top-formi pre mesec dana, kada je na Kipru, sa rezultatom 27,14 sek, izborila olimpijsku normu. Sada je plivala mnogo slabije i, kako je rekla posle trke, nije uspela da pruži sve od sebe", izjavio je Popović.

On je preneo da je Radanovoj smetao novi kostim, na koji se, kao i većina plivača nije privikla, kao i da se mora otplivati barem desetak trka dok plivači ne "osete" novu opremu.

Time su naši plivači završili učešće na Olimpijadi u Sidneju i 24. septembra će, zajedno sa strelcima i džudistkinjom Marom Kovačević, otputovati u Jugoslaviju.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu