<< Nazad



 

 

Olimpijski pregled (22. sept.)

Obezbeđeno četvrtfinale: Ratko Nikolić (Jugoslavija)

Muška rukometna reprezentacija Jugoslavije je u nezanimljivoj utakmici bez većih teškoća pobedila Kubance 33-26 (16:10) i obezbedila plasman u četvrtfinale. Jugosloveni su tokom celog susreta bili nadmoćniji, sigurniji i efikasniji, tako da njihova pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Opširnije.

Jasna Šekarić, koja je u disciplini gađanja vazdušnim pištoljem na 10 m osvojila do sada jedinu medalju za Jugoslaviju na Olimpijskim igrama, nije postigla zapaženiji uspeh u gađanju iz sportskog pištolja.

Sa 286 pogođenih krugova, ona je podelila 23. poziciju. Za plasman u finale bilo je potrebno pogoditi najmanje 291 krug.

Jugoslovenski četverac bez kormilara, u kome veslaju, Filip Filipić, Mladen Stegić, Boban Ranković i Ivan Smiljanić, osvojio je danas u Sidneju drugo mesto u B finalu olimpijske trke na 2.000 metara.

Naš četverac je na cilj stigao za 6:01,54. Prvo mesto u "malom finalu" osvojila je posada Francuske sa vremenom 6:01,29. U ukupnom plasmanu "plavi" četvrac je zauzeo osmo mesto.

Poslednji jugoslovenski predstavnik na plivačkom takmičenju Olimpijskih igara u Sidneju, Duška Radan, zauzela je sa rezultatom 27,70 sek na 50 m slobodnim stilom ukupno 53. mesto u konkurenciji 74 plivačice. Opširnije.

Jedini predstavnik jugoslovenskog džudoa Mara Kovačević bila je slobodna u prvom kolu, ali je u drugom poražena od Belgijanke Brižit Olivije i eliminisana iz daljeg takmičenja.

Prvi dan atletskih takmičenja na 27.Olimpijskim igrama u Sidneju može se označiti kao "crni dan" za jugoslovenske reprezentativce.

Od sedam jugoslovenskih predstavnika,koliko je danas startovalo na Igrama u Australiji, osim Olivere Jevtić, svi su se oprostili od daljeg takmičenja. Opširnije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu