<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Angola 73:64

Tri na jednoga: Bodiroga okružen borbenim Angolcima

SIDNEJ, 21. septembra (Tanjug) - U trećem kolu B grupe košarkaškog olimpijskog turnira večeras je u Sidneju Jugoslavija savladala Angolu sa 73:64 (39:32).

U dvorani "Dom", u Olimpijskom parku, pred 8.390 gledalaca, utakmicu su sudili Paskal Dorizon (Francuska) i Je Jo Kim (Koreja).

Bila je ovo treća uzastopna pobeda Jugoslavije na olimpiskom turniru. Pethodno su "plavi" pobedili Rusiju i Australiju. Narednu utakmicu na Olimpijskim igrama naša reprezentacija igra u subotu 23. septembra protiv Španije.

Jugoslavija: Bodiroga 4, Danilović, Obradović 3, Rakočević 6, Stojaković 11, Šćepanović 9, Lukovski 5, Rebrača 5, Tarlać 8, Drobnjak 4, Tomašević 17, Jestratijević 1.

Angola: Muzadi 2, Moreira 2, A. Viktorijano 10, Domingoš 2, E. Viktorijano 2, Karvaho 8, Koimbra, Čipongu 15, Dias 9, Bendinja 4, Lutonda 10, Katavala.

Košarkaši Jugoslavije odigrali su slabu utakmicu sa još slabijim protivnikom. Selekcija Agnole po kvalitetu puno zaostaje iza svih učesnika Olimpijskih igara, pa je donekle razumljivo što su "plavi" igrali bez motiva i velikog žara. Trener reprezentacije Željko Obradović pružio je priliku svim igračima.

U igri se prvi put na Olimpijskim igrama pojavio i Predrag Stojaković, koji je na parketu proveo ukupno 23 i po minuta. To je veliko ohrabrenje za trenera Obradovića, jer se pokazalo da se Stojaković brzo vraća u formu.

Naši su igrali dosta opušteno i videlo se da su susret protiv Angole shvatili kao lakši trening, jer je razlika u klasi bila očigledna. Opuštenost i ležernost celog tima iskoristio je ambiciozni tim Angole da unese živost u ovu inače dosadnu utakmicu.

Angola je sa tribinama imala punu podršku publike, tako da ih navijanje dodatno motivisalo. Iako bez dovoljno iskustva, sa skromnim tehnički i taktičkim znanjem, brzi Angolci su dugo odolevali "plavima". Jugoslavija sve do 13. minuta nije uspela da napravi rezultatsku ravnotežu, jer se Angola stalno nalazila u vođstvu. Nekoliko minuta ozbiljne igre "plavih", međutim, bilo je dovoljno da se rezultat preokrene u našu korist.

Zbog nemogućnosti da uđu pod koš pored naših centara, košarkaši Angole su šansu trazili u šutiranju trojki. Pokušavali su cak 26 puta, od čega su deset puta bili uspešni.

U timu Jugoslavije je teško bilo koga izdvojiti, jer svi kao da su čuvali snagu za narednog protivnika, ekipu Španije.

"Ozbiljno smo se pripremali za ovaj meč. Bilo je, međutim, očigledno da utkmicu nismo počeli sa velikim motivom. U jednom trenutku smo imali 18 poena prednosti, ali smo, izgleda, zaboravili da utakmica traje 40 minuta. Neki mlađi košarkaši treba da se zapitaju šta su danas radili. Za nas je značajno da se na parket vratio Stojaković, koji će u narednim utakmicama biti od velike koristi za tim", rekao je Obradović.

Dragan Lukovski je priznao da je ceo tim igrao krajnje neangažovano:

"Ne smemo sebi više dozvoliti da igramo ovako. Ovde je svaki meč važan. Nadam se da ćemo već protiv Španije igrati mnogo angažovanije i bolje", rekao je Lukovski na konferenciji za štampu posle utakmice.

REZULTATI - 21. septembar

Grupa A

Italija - Novi Zeland 86:66
Francuska - Kina 82:70
SAD - Litvanija 85:76

Tabela A grupe

SAD          3     0
Francuska    2     1
Italija      2     1
Kina         1     2
Litvanija    1     2
Novi Zeland  0     3

Grupa A

Kanada - Španija 91:77
JUGOSLAVIJA - Angola 73:64
Australija - Rusija 75:71

Tabela B grupe

Kanada        3     0
JUGOSLAVIJA   3     0
Rusija        1     2
Španija       1     2
Australija    1     2
Angola        0     3



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu