<< Nazad



 

 

Jugoslavija pobedila SAD

Najzad radost!

SIDNEJ, 21. septembra - U 3. kolu B grupe odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Sidneju danas je reprezentacija Jugoslavije pobedila nacionalni tim SAD sa 3:0 (25:15, 25:20, 25:23).

U dvorani Olimpijskog parka, pred oko 6.000 gledalaca, utakmicu su sudili Hosebel Palmeirim (Brazil) i Ning Vang (Kina).

Prethodna dva meča Jugoslavija je izgubila od Rusije i Italije. Sledeću utakmicu na Olimpijadi "plavi" igraju 23. septembra protiv Argentine.

JUGOSLAVIJA: Batez, Kovač, Boškan, Mešter, Mijić, N.Grbić, V. Grbić, Gerić, Vujević, Miljković, Petković, Vušurović.

SAD: Bol, Lambert, Saleven, Hajden, Milar, Mekkou, Hof, Nigard, Barnet, Rumen, Landri, Vit.

Odličnom igrom u sva tri seta jugoslovenski odbojkaši su ubedljivo pobedili SAD i osvojili prve bodove na Olimpijadi.

Iako protivnik nije bio na nivou ekipa iz Rusije i Italije, "plavi" su ozbiljno shvatili utakmicu, pa im je za pobedu bio potreban samo 71 minut.

Najefikasniji u jugoslovenskoj reprezentaciji bio je Goran Vujević, koji je osvojio 14 poena. Nešto skromniji učinak imali su Ivan Miljković 9 i Andrija Gerić 10, dok je najbolji smečer našeg tima Vladimir Grbić osvojio osam poena.

Pobedom protiv SAD Jugoslavija je povećala šanse da se plasira u četvrtfinale olimpijskog turnira.


Neumoljiv:
Vladimir - Vanja Grbić
smečuje preko bloka
Amerikanca Hofa

"Plavi", najzad, zadovoljili

SIDNEJ, 21. septembra (Tanjug) - Posle dva uzastopna poraza na startu Olimpijskih igara u Sidneju, odbojkaška reprezentacija Jugoslavije je u trećem pokušaja ubedljivo pobedila SAD sa 3:0.

Zato je, valjda, bilo očito veliko zadovoljstvo, ne samo članova odbojkaške reprezentacije, već i kompletne jugoslovenske olimpijske misije, koja je sa tribina bodrila "plave"

"Amerika nije isto što Rusija i Italija. To je jasno. Mi smo i planirali da moramo da pobedimo Amerikace. Protiv SAD smo lako igrali u prva dva seta. Tada je njihov trener prebacio težište igre na sredinu terena. Posle toga smo nešto slabije servirali, ali sam u celini zadovoljan igrom našeg tima", rekao je posle utakmice selektor Zoran Gajić.

Jedan od najzapaženijih igrača u 'plavom" timu bio je Đula Mešter. On je o utakmici rekao:

"Najvažnije da smo konačno pobedili. Igrali taman toliko koliko je bilo potrebno da pobedimo maskimalnim rezultatom. Prvi set smo naročito odigrali taktički zrelo i pametno. U trećem setu smo se malo opustili".

Ivan Miljković je izrazio nadu da ovo neće biti i poslednja pobeda Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Sidneju. Važno je, prema njegovim rečima, da se nastavi sa dobrim igrama, a rezultati će doći sami po sebi.

"Naš cilj je da ovde osvojimo medalju. Igra kakvu smo prikazali protiv SAD u prvom setu daje nadu da to možemo i ostvaritii", istakao je Miljković.

REZULTATI - 21. septembar

Grupa A

Kuba - Egipat 3:0
Brazil - Holandija 3:0
Australija - Španija 3:1

Tabela A grupe

Brazil          3     0
Holandija       2     1
Kuba            2     1
Australija      1     2
Španija         1     2
Egipat          0     3

Grupa B

JUGOSLAVIJA - SAD 3:0 (25:15, 25:20, 25:23)
Italija - Argentina 3:0
Rusija - Južna Koreja 3:2

Tabela B grupe

                
Italija        3     0
Rusija         3     0
Argentina      2     1
Jugoslavija    1     2
Južna Koreja   0     3
SAD            0     3



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu