<< Nazad



 

 

Slabi rezultati Pletikosića i Maksimovića

Razočarao: Goran Maksimović

SIDNEJ, 21.septembra (Tanjug) - Jugoslovenski strelci Stevan Pletikosić i Goran Maksimović danas su neuspešno završili takmičenje na olimpijskom turniru u Sidneju, u disciplini malokalibarska puška 60 metaka ležeći.

Pletikosić je podelio 30. mesto sa 591, a Maksimović 35. mesto sa 589 krugova, u konkurenciji 53 takmičara.

"Današnji dan svakako nije protekao onako kako smo čekivali. Verovao sam da će Pletikosić i Maksimović pružiti mnogo više, da će postići negde između 592 i 595 krugova. Međutim, sasvim su razočarali", izjavio je savezni selektor Branislav Lončar.

On je dodao da čak ni ti rezultati ne bi bili dovoljni za finale, jer su otpadali i takmičari sa 596 krugova, ali da bi, prema njegovim rečima, imali barem neku satisfakciju.

"Bili bi zadovoljni da su ostvarili rezultate koje smo očekivali. Ovako, ne mogu da prikrijem razočaranje", rekao je selektor naših strelaca.

Sutra će od naših reprezentativaca na olimpijsko strelište izaći Jasna Šekarić, koja će se takmiciti u gađaju sportskim pištoljem.

"Verujem da će Jasna sve uraditi kako treba i da će, gotovo sam siguran, izboriti plasman u finale. Pogotovo što je ona osvajanjem srebrne medalje u gađanju vazdušnim pištoljem već stekla neophodnu sigurnost i samopouzdanje", istakao je Lončar.

On je naveo kako je očigledno da se ta sigurnost kod ostalih naših strelaca ne primećuje.

"Ukoliko se Jasna plasira u finale, a ja smatram da hoće, svašta se može očekivati. Možda nas ona obraduje još nekom medaljom", zaključio je Lončar.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu