<< Nazad



 

 

Grujić i Lupulesku eliminisani

SIDNEJ, 20. septembra (Tanjug) - Jugoslovenski stonoteniski dubl Slobodan Grujić i Ilija Lupulesku eliminisani su sa olimpijskog turnira, pošto su, u osmini finala, izgubili od najboljeg svetskog dubla, Korejanaca Kim Taek Sua i On Sang Euna sa 3:0 (21:18, 21:18, 21:13).

Posle eliminacije Grujića i Lupuleskua Jugoslavija više nema predstavnika u stonom tenisu na 27. Olimpijskim igrama u Sidneju.

Na početku meča jugoslovenski dubl je prikazao odličnu igru, međutim, posle nekoliko nesmotrenih poteza izgubili su prvi set i od tog momenta "kola su krenula nizbrdo", pa je ostatak susreta protekao u dominaciji protivničkog dubla.

"Grujić i Lupulesku su svoju priliku propustili u prvom setu. Da su tada pobedili, pitanje bi bilo kako bi se partija dalje razvijala. Ovako, možemo samo da žalimo što je olako propuštena šansa za bolji rezultat", ocenio je selektor stonoteniske reprezentacije Jugoslavije Lazar Kurteš.

Uzroci poraza mogu se tražiti i u činjenici da je Slobodan Grujić, desetak sati ranije, igrao singl partiju u kojoj je, uprkos dobroj igri, doživeo poraz i nije imao dovoljno vremena da se oporavi, tako da je sav teret pao na Lupuleskua.

"Naše greške u prvom setu su otvorile Korejancima put ka pobedi. Veliki hendikep za nas je što nismo imali priliku da ,već duže vreme, odmerimo snage sa ovako jakim protivnikom. Dominantnom igrom tokom večerašnjeg susreta dokazali da su u, u ovom trenutku, jači dubl od nas", priznao je Lupulesku.

Uprkos eliminaciji sa Olimpijskih igara Grujić nije bio razočaran, jer je u celini pružio odlične partije.

"Ključ igre bio je u prvom setu. Olako smo dozvolili da Korejanci preokrenu rezultat. Pobedom u tom delu meča stekli bismo sigurnost koja bi, verovatno, usmerila tok igre u drugom, za nas povoljnijem, pravcu", zaključio je Grujić.

Jugoslovenski stonoteniseri završili su nastup na Olimpijskim igrama u Sidneju sa ukupno tri pobede i dva poraza.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu