<< Nazad



 

 

Slabi rezultati Aleksandre Ivošev i Aranke Binder

Mauer-Rožanska (u sredini, Poljska) osvojila je zlatnu medalju

SIDNEJ, 20. septembra (Tanjug) - Jugoslovenske reprezentativke Aleksandra Ivošev i Aranka Binder nisu danas imale uspeha u gađanju malokalibarskom puškom 3x20 metaka na olimpijskom streljačkom takmičenju u Sidneju.

Ivošev je, sa 573 pogođena kruga, zauzela 22. mesto, dok Binder deli 23. poziciju u konkurenciji 42 takmičara sa 572 kruga.

"Ne mogu da budem zadovoljan ovim rezultatima. One, objektivno, nisu ni imale velike izglede da naprave neki značajan uspeh, ali smo očekivali da pucaju barem iznad proseka. Ivošev, recimo, može u ovoj disciplini da zabelezi između 577 i 580 krugova i to bi verovatno bilo dovoljno za finale. Međutim, pucala je ispod mogućnosti", izjavio je savezni selektor Branislav Lončar.

On je još dodao da sasvim razume nasu olimpijsku šampionku iz Atlante, s obzirom da je došla u Sidnej nedovoljno spremna, po specijalnom pozivu Svetske streljačke federacije.

Aleksandra Ivošev je izjavila "da se nije ni nadala nekom vrednom rezultatu".

"Možda sam mogla bolje da gađam, ali u ovom trenutku toliko vredim. S obzirom na uslove u kojima smo trenirali i, kakvom smo municijom gađali, finale na Olimpijskim igrama bilo je nedostižno", rekla je Ivošev.

Za Aranku Binder Lončar je naveo da nije ni mogla da postigne više, pošto je pucala svoju slabiju disciplinu.

"Pokušala je da napravi nešto zapaženiji rezultat, ali je sve ostalo na pokušaju. Objektivno, za Binder se može reći da je 23. mestom u gađanju malokalibarskom puškom zadovoljila plasmanom", zaključio je Lončar.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu