<< Nazad



 

 

Olimpijski pregled (19. sept.)

Lako sa Australijancima: Dejan Bodiroga

Košarkaška reprezentacija Jugoslavije savladala je u okviru 2. kola B grupe olimpijskog turnira, nacionalnu selekciju Australije sa 80:66 (45:28).

Naši igrači prikazali su u pojedinim trenucima egzibicionu igru, koja je zadivila brojnu australijsku publiku.

"Plavi" su od prvog minuta krenuli ofanzivno, pre svega igrom u odbrani, ali su istovremeno bili efikasni i u napadu. Gotovo celo prvo poluvreme trener Željko Obradović je forsirao istu postavu: Obradović, Danilović, Bodiroga, Tomašević i Tarlać.

U drugom delu meča, sigurnu igru iz prvog poluvremena "plavi" su pretvorili u egzibiciju. Šest minuta pre kraja Jugoslavija je, i pored snažne podrške publike upućene australijskoj ekipi, obezbedila visoko vođstvo od, čak, 20 poena razlike (70:50). Opširnije

U utakmici 2. kolu B grupe olimpijskog turnira za odbojkaše reprezentacija Italija je danas u Sidneju pobedila selekciju Jugoslavije sa 3:2 (25:19 19:25, 25:22, 31:33, 22:20).

Jugoslovenski odbojkaši su propustili veliku priliku da u sjajnoj predstavi, pred skoro punim gledalištem, savladaju ekipu Italije. Bio je to meč za odbojkaške sladokusce, jer je svih pet setova proteklo u uzbudljivoj borbi punoj preokreta i pravoj reviji efektnih akcija i poteza. Opširnije

Jugoslovenski plivač Nikola Kalabić osvojio je prvo mesto u 5, kvalifikacionoj grupi trke na 100 metara slobodno, ali nije uspeo da se plasira u polufinale olimpijskog takmičenja.

Kalabić je na cilj stigao za 51 sekund i 82 stotinke, što je bilo 39. vreme u konkurenciji 73 takmičara. Opširnije

Jugoslovenski četverac bez kormilara, u kome veslaju Filip Filipić, Ivan Smiljanić, Boban Ranković i Mladen Stegić, plasirao se u polufunale olimpijske trke na 2.000 metara, pošto je danas, u prvoj grupi repesaža, ubedljivo osvojio prvo mesto.

Naš četverac je stažu preveslao za šest minuta, devet sekundi i 69 stotinki. Drugo mesto osvojila je posada Rumunije, dok je egipatski tim zauzeo treće mesto.

Rezultati 1. trke repesaža:
1. Jugoslavija (Filip Filipić, Ivan Smiljanić, Boban Ranković, Mladen Stegić) - 6:09.69
2. Rumunija (Valeriju Andrunače, Adrijan Bukenši, Valentin Robu, Florin Korbeanu) - 6:11.24
3. Egipat (Hamdi Elkot, El-Atek Mohamed, Tarek Hamid, Kamal Abdel Rehim)- 6:13.73
4. Poljska (Pavel Jarosinski, Rafal Smolinski, Artur Rozalski, Arkadijuš Sobkovijak) - 6:15.75



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu