<< Nazad



 

 

Olimpijski pregled (18. septembar)

Druga pobeda: Nenad Peruničić (desno, Jugoslavija)

Jugoslovenski plivač Vladan Marković je u disciplini 200 m leptir premašio državni rekord sa rezultatom 2:00,11 min, što je za 1,19 sekundi bolje vreme od njegovog dosadašnjeg rekorda.

Na kraju je, od 46 prijavljenih takmičara, bio - 21., tako da nije uspeo da se plasira u polufinale. Opširnije.

Jugoslovenski reprezentativci u streljaštvu Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić nisu uspeli da se plasiraju u finale olimpijskog turnira u disciplini vazdušna puška.

Mirosavljev je sa 587 pogođenih krugova takmičenje završio na 27. mestu, dok je Pletikosić, sa 583 kruga, osvojio 38. poziciju. Opširnije.

U utakmici 2. kola A grupe na olimpijskom turniru za rukometaše, reprezentacija Jugoslavija je u Sidneju pobedila nacionalnu selekciju Egipta sa 25:22(11:14).

Rukometne reprezentacije Jugoslavije i Egipta su danas odigrale dva različita poluvremena zanimljive i borbene utakmice, pune obrta i uzbuđenja. "Plavi" su zasluženo došli do uspeha sigurnijom i organizovanijom igrom u drugom delu susreta, ponajviše zahvaljujući izvanrednom golmanu Dejanu Periću. Opširnije.

Jugoslovenski stonoteniseri Slobodan Grujić i Ilija Lupulesku plasirali su se u osminu finala u konkurenciji dublova, pošto su u drugom kolu predtakmičenja savladali Jerga Roskofa i Tima Bola iz Nemačke sa 2:0 (21:18, 21:18). Opširnije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu