<< Nazad



 

 

Olimpijski pregled (17. septembar)

Prva medalja za Jugoslaviju: Jasna Šekarić (levo)

Jugoslovenska predstavnica u gađanju vazdušnim pištoljem na 10 m Jasna Šekarić osvojila je srebrnu medalju na 27. letnjim olimpijskim igrama u Sidneju, "ubivši" 486,5 krugova.

U ovoj disciplini pobedila je Kineskinja Tao Luna sa 488,2 kruga.

Treća je Australijanka Anemari Forder sa 484 kruga. Opširnije.

U prvom kolu olimpijskog stonotenoskog turnira u pojedinačnoj konkurenciji jugoslovenski reprezentativac Slobodan Grujić savladao je Petera Akinlabija i Nigerije rezultatom 21:14, 21:12, 21:18.

Jugoslovenski veslački dvojac bez kormilara (Đorđe Višacki i Nikola Stojić) ubedljivo je osvojio prvo mesto u 2. kvalifikacionoj trci i plasirao se u polufinale trke na 2.400 metara.

Jugoslovenski četverac bez kormilara (Filip Filipić, Ivan Smiljanić, Boban Ranković i Mladen Stegić) osvojio je poslednje, peto, mesto u 1. kvalifikacionoj grupi, pa će se za plasman u polufinale boriti u repesažu.

Jugoslovenska mačevalka Tamara Šotra izgubila je u drugom kolu olimpijskog turnira u borbi mačem od francuske predstavnice Laure Flesel-Čolović sa 15:9 i završila takmičenje na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Jugoslovenska reprezentativka je danas u prvom kolu pobedila Norvežanku Silviju Lesoil sa 15:8.

U prvom kolu B grupe na olimpijskom košarkaškom turniru u Sidneju danas je reprezentacija Jugoslavije savladala selekciju Rusije sa 66:60 (27:28). Opširnije.

Jugoslovenski odbojkaši su porazom startovali na Olimpijadi u Sidneju. U derbiju prvog kola B grupe, igrači ruske reprezentacije su ih pobedili sa 3:1 (19:25, 25:23, 25:23, 25:20).

Jugoslavija je dobro počela utakmicu. Međutim, u završnici drugog seta Rusija je uspela da kazni opštenu igru protivnika i izjednači rezultat. Posle toga ekipe su promenile uloge. Rusi su sve lakše dolazili do poena, dok su jugoslovenski igrači delovali dekoncentrisano i nervozno.

Česte servis greške, loša igra u bloku i gotovo nikakva organizacija napadačkih akcija obeležili su igru Jugoslovena u završnici susreta. Opširnije.

Plivači Marica Stražmeštar (100 metara leđno - žene), Milorad Čović (100 metara leđno - muskarci) i Nikola Kalabić (200 m kraul - muškarci) ispali su iz daljeg takmičenja.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu