<< Nazad



 

 

Grujić i Lupulesku u osmini finala

SIDNEJ, 18. septembra (Tanjug) - Jugoslovenski stonoteniseri Slobodan Grujić i Ilija Lupulesku plasirali su se u osminu finala na 27. Olimpijskim igrama u konkurenciji dublova, pošto su u drugom kolu predtakmičenja savladali Jerga Roskofa i Tima Bola iz Nemačke sa 2:0 (21:18, 21:18).

U prvom meču u grupi, pre dva dana, Grujić i Lupulesku bili su bolji od Australijanaca Breta Klarka i Džefa Plamba sa 2:0 (21:8, 21:7). Kao najbolje plasirani dubl u svojoj grupi, jugoslovenski stonoteniseri su se plasirali među 16 najboljih parova na olimpijskom turniru.

Posle dana pauze, u sredu se nastavljaju stonoteniska takmičenja u svim kategorijama. Žrebanje parova za osminu finala u konkurenciji dublova odrzaće se večeras.

Jugoslovenski predstavnik u singlu, Slobodan Grujić igraće u sredu u 10 sati protiv Korejanca Li Čul Senga za ulazak među 32 najbolja igrača u pojedinačnoj konkurenciji. Istoga dana, ali u večernjem programu, Lupulesku i Grujić će se boriti za plasman u četvrtfinale.

Najbolji jugoslovenski dubl dosta lako je izborio ulazak u osminu finala. Nemačka kombinacija levaka samo na kratko je ugrozila sigurnu igru Lupuleskua i Grujića, koji su se odlično dopunjavali. Prvi set "plavi" stonoteniseri rešili su lako u svoju korist. Od početka seta stalno su bili u vođstvu, tako da njihova pobeda nijednom nije bila ugrožena.

Nešto više neizvesnosti bilo je u drugom setu, iako su dvojica Jugoslovena i tada delovala sigurno. Malo nesigurnosti ispoljili su samo na početku, i u središnici seta. To je, međutim, bilo nedovoljno da bi Nemaci ozbiljnije zapretili. Posle izjednačenja na 14:14, Lupulesku i Grujić su igrali tačno, tako da su ubedljivije nego što to rezultat pokazuje eliminisali iz daljeg takmičenja nemačke predstavnike.

"Na vreme smo zatvorili igru Nemcima. Mislim da smo lako igrali. Očekujem dobar žreb, jer ne bih voleo da odmah igramo protiv Kineza", rekao je posle meča Ilija Lupulesku. Na pitanje da li se boji evropskih parova, Lupulesku je odgovorio:

"Ne bojimo se Evropljana i bio bi red da jednom izvučemo dubl sa našeg kontinenta. Nama je važno da ne budu Kinezi. Možemo da igramo protiv Korejanaca i Japanaca".

U narednoj rundi takmičenja igraće se u tri dobijena seta. O tome Lupulesku kaže:

"Lakše se psihološki igra na tri, nego na dva dobijena seta. Ako se izgubi prvi set, nije tako strašno, jer još uvek ima vremena za popravni. Kada nastupamo u dva seta, prvi se praktično ne sme izgubiti".

Prema rečima našeg iskusnog igrača, osnovni plan našeg dubla protiv nemačkog para bio je da se protivnik "zatvori".

"Opasno je igrati protiv Nemaca, ako im se dozvoli da se razmahnu. Naš plan je uspeo, zbog čega sam veoma srećan", kazao je Lupulesku.

Drugi član jugoslovenskog dubla, Slobodan Grujić, takođe je bio zadovoljan posle meča.

"Sve što smo zamislili, u potpunosti smo odradili. Nije bilo atraktivnih poteza, ali je za nas najvažnije da smo se našli među 16 najboljih parova na Olimpijskim igrama", rekao je Grujić.

Savezni kapiten jugoslovenskih stonotenisera Lazar Kurteš sijao je od sreće.

"Nije bilo atraktivne igre, jer smo se dogovorili da igramo zatvoreno. Znali smo da u nekom otvorenom nadigravanju nismo imali šanse protiv Nemaca. Momci su dobro odradili posao, na čemu im iskreno čestitam", rekao je Kurteš.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu