<< Nazad



 

 

Neuspeh Mirosavljeva i Pletikosića

SIDNEJ, 18. septembra (Tanjug) - Jugoslovenski reprezentativci u streljaštvu Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić nisu uspeli da se plasiraju u finale olimpijskog turnira u disciplini vazdušna puška.

Mirosavljev je 587 pogođenih krugova takmičenje završio na 27. mestu, dok je Pletikosić, sa 583 kruga, osvojio 38. poziciju.

"Iako je to je naša najslabija disciplina, očekivali smo mnogo više od obojice. Nismo se nadali da će ući u finale, ali smo priželjkivali bolji rezultat", izjavio je selektor jugoslovenske reprezentacije Branislav Lončar.

Istaknuti stručnjak je napomeno da nisu samo naši takmičari podbacili, pošto se ni mnogi drugi asovi nisu plasirali među osam najboljih.

"Neverovatno je da su najbolji svetski strelci tako loše gađali. Za ulazak u finale bilo je dovoljno da se pogodi samo 591 krug. U normalnim okolnostima to je rezultat za oko 20 mesta. Takmičari su bili pod velikim psihološkim pritiskom i to je opravdanje za lošije rezultate. Šteta je što Mirosavljev i Pletikosić nisu bili raspoloženiji jer su lako mogli da dođu po mnogo boljeg plasmana", rekao je Lončar.

Titulu olimpijskog šampiona osvojio je, posle raspucavanja, Kinez Jalin Caju sa 696,4 kruga. Srebrnu medalju osvojio je ruski takmičar Artem Kadžibekov sa 695,1 krugova, a bronzanu njegov zemljak Jevgenij Alejnikov sa 693,8 kruga.

Na streljaškom olimpijskom turniru sutra je slobodan dan, a od Jugoslovena prekosutra će nastupiti Aleksandra Ivošev i Aranka Binder.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu