<< Nazad



 

 

Jasna Šekarić osvojila srebrnu medalju

Srebro za Jasnu Šekarić (levo)

SIDNEJ, 17. septembra (Tanjug) - Jugoslovenska predstavnica u gađanju vazdušnim pištoljem na 10 m Jasna Šekarić osvojila je srebrnu medalju na 27. letnjim olimpijskim igrama u Sidneju, "ubivši" 486,5 krugova.

U ovoj disciplini pobedila je Kineskinja Tao Luna sa 488,2 kruga.

Treća je Australijanka Anemari Forder sa 484 kruga.

"Presrećna sam. Prvo sam bila jako uzbuđena što sam uopšte ušla u finale, a onda sam se usredsredila da dostignem prednost kineske takmicarke. Možda sam malo preterala, možda je bilo bolje da povedem računa šta radim, jer su uslovi za takmičenje bili otežani zbog jake dnevne svetlosti. Međutim, bez obzira na sve, presrećna sam!" - izjavila je Jasna Šekarić, posle osvajanja srebrne medalje u gađanju vazdušnim pištoljem na olimpijskom takmičenju u Sidneju.

Sada već nosilac četiri olimpijska trofeja (zlato i bronza u Seulu, srebro u Barseloni i srebro Sidneju), naša najbolja takmičarka u streljaštvu svih vremena podsetila je da u određenom periodu, sticajem raznih okolnosti, nije bila u željenoj formi:

"Pretprošle godine sam opravdano odsustvovala, pošto sam rodila bebu, a prošsle godine sam počela dobro osvajanjem bronzane medalje na evropskom prvenstvu. Međutim, usledilo je ono nesrećno bombardovanje naše zemlje i opet sam imala prekid u takmičenju. Nepovoljna okolnost za mene bile su, faktički, dve godine pauziranja" - kaže Jasna Šekarić.

Jugoslovenska reprezentativka je i u Sidneju imala peh, pošto joj se, kako je kroz smeh istakla, pokvario pištolj i tri dana uopšte nije mogla da trenira disciplinu u kojoj je danas osvojila srebrno odličje.

"Ta tri dana sam čekala servisera da dođe i nervirala se. Ali, eto, ipak malo sreće i za mene. Sav moj trud i rad se isplatio, pošto sam, zajedno sa svojim trenerom Vladom Jevtićem, proanalizirala neke loše rezultate sa svetskih kupova, nastojeći da ispravim greške do Olimpijade. Uspeli smo da otklonimo šta ne valja, a rezultat se vidi. Počelo je dobro, može i da se nastavi tako" - rekla je prva jugoslovenska dobitnica trofeja na Igrama u Sidneju.

Jasna Šekarić je ocenila da je Kineskinja Luna Tao sasvim zasluženo osvojila zlatnu medalju:

"Ona je zaista kvalitetan strelac. Poslednjih godina imala je zapažene rezultate i već je dobro poznato ime među svetskim "pištoljašicama". Prema tome, njen trijumf se ne može smatrati nekim iznenađenjem..."

Šekarić je dodala da će sigurno dati sve od sebe i u gađanju sportskim pištoljem, koje je na programu u petak, 22. septembra:

"Nikad se ne zna. Ako krene dobro na pocetku, u finalu može svašta da se desi. Međutim, ja sam stvarno zaista srećna, jer sam žarko želela ovu olimpijsku medalju. Nisam mislila na neku određenu, svejedno mi je bilo da li je zlatna, srebrna ili bronzana, samo da je osvojim" - istakla je Jasna Šekarić, koja je, na kraju, poručila da "olimpijsko srebro iz Sidneja posvećuje ćerki i suprugu".

Jasna Šekarić je na evropskim i svetskim prvenstvima, svetskim kupovima i olimpijskim igrama do sada osvojila ukupno 79 medalja.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu