<< Nazad



 

 

Rusija - Jugoslavija 3:1

Ivan Miljković smečuje preko ruskog bloka

Sidnej, 17. septembra (Tanjug) - Jugoslovenski odbojkaši su neuspešno startovali na Olimpijadi u Sidneju. U derbiju prvog kola B grupe, igrači ruske reprezentacije su ih danas nadigrali sa 3:1 i zasluženo osvojili bodove.

Rezultat po setovima: 19:25, 25:23, 25:23, 25:20.

Utakmica je odigrana u dvorani Olimpijskog parka, pred oko 2.500 gledalaca.

U sledećem kolu Jugoslavija igra protiv Italije.

Jugoslavija: Batez, Kovač, Boškan, Mešter, Mijić, N. Grbić, V. Grbić, Gerić, Vujević, Miljković, Petković, Vušurović.

Rusija: Hamutskih, Olihver, Gorjučev, Šulepov, Kazakov, Mitkov, Tetjuhin, Jakovljev, Ušakov, Guerasimov, Savelijev, Kulehov.

"Plavi" su dobro počeli utakmicu. Solidnom igrom u odbrani i vešto organizovanim napadima Jugosloveni su kontrolisali situaciju na terenu. Iako je protivnik par puta imao prednost i od nekoliko poena, izgledalo je da Jugosloveni u svakom trenutku mogu da dodaju gas i preokrenu rezultat.

Međutim, u završnici drugog seta Rusija je uspela da kazni opštenu igru protivnika i izjednači rezultat. Posle toga ekipe su promenile uloge. Rusi su sve lakše dolazili do poena, dok su naši igrači delovali dekoncentrisano i nervozno.

Jugoslovenski reprezentativci nisu umeli da na adekvatan način odgovore na ofanzivni igru ruske reprezentacije. Česte servis greške, slaba igra na mreži i gotovo nikakva organizacija napadačkih akcija obeležili su igru Jugoslovena u završnici susreta.

Nakon loše odigranog finiša drugog i trećeg seta "plavi" su se predali i omogućili ruskoj ekipi da meč lako privede kraju.


Miljković: Veliki pad u našoj igri odlučio pobednika

SIDNEJ, 17. septembra (Tanjug) - Veliki pad u igri jugoslovenske odbojkaške reprezentacije na startu olimpijskog turnira, u utakmici protiv selekcije Rusije, odlučio je ishod meča, ocena je najmlađeg jugoslovenskog reprezentativca Ivana Miljkovića.

"Dok smo dobro servirali imali smo ogromnu prednost nad Rusima. Promena u tom segmentu igre uslovila je rezultatski preokret", rekao je Miljković, dok kapiten jugoslovenske reprezentacije Nikola Gribić nije mogao da objasni kako je došlo do tako naglog preokreta i pada u igri našeg državnog tima.

"Smatram da je rezultat trebao da bude 3:0, u korist naše ekipe. Neopreznošću smo dozvolili Rusima da se vrate u igru, iako nisu prikazali poseban kvalitet. Pobeda protivnika je rezultatski ubedljivija, nego što je to igra pokazala", revoltirano ocenjuje Nikola Grbić.

Jugoslovenski selektor Zoran Gajić smatra da je prikazana igra bila protivrečna. Prvi set, kao i polovina drugog, pripali su Jugoslaviji, dok je drugi deo utakmice, po njegovoj oceni, prošao u znaku ruske ekipe.

"Ishod utakmice su odlučile neuobičajene situacije. Retko se u odbojci dešava da četiri lopte odluče meč, a baš to se dogodilo danas mojoj ekipi. Ne smemo više dozvoliti da tako izgubimo utakmicu. To bi uništilo moral ekipe, a nama je cilj da zadržimo stabilnost u timu", zaključio je Gajić.


Rezultati prvog kola

A GRUPA: Španija - Egipat 3:0, Holandija - Kuba 3:0, Brazil - Australija 3:0

B GRUPA: Italija - J. Koreja 3:0, Rusija - Jugoslavija 3:1 (19:25, 25:23, 25:23, 25:20), Argentina - SAD 3:1


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu