<< Nazad



 

 

Lester - Crvena zvezda 1:1

Akinbiji (levo) u pokušaju da šutira na gol Kocića

LESTER (Engleska), 14. septembra (Tanjug) - U prvoj utakmici prvog kola Kupa UEFA večeras su u Lesteru fudbaleri istoimenog engleskog prvoligaša i beogradske Crvene zvezde igrali nerešeno - 1:1 (1:1).

Na stadionu "Filbert strit", pred oko 22.000 gledalaca, sudio je Norvežanin Tom Hening.

Pogotke su postigli: Aćimović u 1. minutu za goste i Tagert u 43. minutu za domaće.

LESTER: Flauers, Rovet, Eliot, Tagart, Gapi, Ajnti (Kolimor), Sevidž (Ouks), Lenon, Izet, Akinbiji (Kresvel), Idi.

CRVENA ZVEZDA: Kocić, Glogovac, G.Bunjevčević, Lalatović, Marković, Aćimović (Bajčetić), Lerinc, Bošković (Gvozdenović), Vitakić, Drulić (Stevanović), Pjanović.

Od 75. minuta "crveno-beli" su igrali sa fudbalerom manje, pošto je Glogovac, zbog drugog žutog kartona, morao da ode u svlačionicu. Osim njega, žute kartone kod gostiju dobila su još trojica igrača - Lalatović, Kocić i Lerinc. Kod domaćih, opomenuti su samo SevidžZ i Kolimor.

Još se ne zna ni kada ni gde će se odigrati revanš-utakmica između ova dva kluba: "crveno-belima" predstoji velika borba, kako na zelenom polju, tako i za "zelenim stolom", pošto su se žalilI na neprincipijelnu odluku UEFA da se drugi meč održi, umesto u Beogradu na nekakvom "neutralnom terenu".

Mada je zbog ovog psihološkog pritiska fudbalerima Crvene zvežde večeras visio "Damaklov mač" nad glavom, to se nije osetilo u njihovoj igri. Štaviše, zaslužili su da u gostima, u Lesteru, postignu pobedu. No, da se to ne bi desilo, pobrinuo se pristrasni norveški arbitar Tom Hening, koji je imao neujednačene kriterije kada je dosuđivao kazne za pojedine prekršaje: domaćima je tolerisao grubu igru, a gostima je "sve svirao", pa je odnos u dodeljenim žutim kartonima 5:2 "u korist" Crvene zvezde.

Ipak, treba priznati da je Glogovcu, u 75. minutu, zasluženo pokazao drugi žuti karton, jer je ovaj fudbaler "crveno-belih" faulirao protivnika u trenutku kada nije bio u posedu lopte.

I sa 10 igrača, međutim, Crvena zvezda je igrala veoma disciplinovano, borbeno i požrtvovano. Već u prvom napadu gostiju, u početnom minutu igre, Aćimović je preciznim udarcem iznenadio inače vrlo dobrog golmana domaćih Flauersa. Bio je to šok ne samo za navijače, već i za igrače Lestera, koji su se, doduše, brzo sredili i krenuli da "bombarduju" Kocića.

Čuvar mreže "crveno-belih" bio je junak utakmice, jer je i iz nemogućih situacija izlazio kao pobednik. Ipak, bio je savladan u 43. minutu: Lenon je izveo slobodan napad 30-ak metara sa leve strane i nabacio pred gol gostiju visoku loptu. Tagert je skočio više od svih i glavom sproveo loptu u mrežu pored nemoćnog golmana Kocića. Bila je to jedna od retkih grešaka odbrane Crvene zvezde, koja je, u celini gledano, funcionisala besprekorno.

U drugom poluvremenu oba tima su imala više povoljnih prilika za gol, možda čak gosti više zrelijih šansi za izmenu rezultata. No, s obzirom da su dvadesetak minuta igrali sa 10 fudbalera (sudija je produžio regularni tok utakmice za pet minuta) i nerešen rezultat predstavlja pravi podvig za "crveno-bele".

Rezultat od 1:1 je i te kako povoljan za fudbalere Crvene zvezde, pod uslovom da u revanšu dočekaju engleske protivnike na beogradskoj "Marakani", a nikako na nekakvom - "neutralnom terenu". To bi bio svojevsni skandal ne samo u evropskom fudbalu, već i u svetskom sportu uopšte.


Napredak - OFI Krit 0:0

KRUŠEVAC, 14. septembra (Tanjug) - U prvoj utakmici prvog kola Kupa UEFA danas su u Kruševcu fudbaleri domaćeg Napretka i grčkog prvoligaša OFI Krit igrali bez golova - 0:0.

Utakmica je odigrana na stadionu "Mladost", pred oko 10.000 gledalaca, a sudio je Stjen Kaldma iz Estonije.

Napredak: Lazić, Atanasković, Vučković, Joksimović, A.Antić, Mijatović, Krstić (S.Antić), Filipović, Kojičić, Zajić, Popović (Prijović).

OFI Krit: Bekaj, Stavrakakis. Kolicidis, Dermitakis, Kacalos (Karalampakis), Adamos, Njoklas (Vilson Munjos, Alonso Solis), Nikosis, Ronaldo Gomes, Da Silva i Kocios.

Fudbaleri Napretka nisu uspeli da na svom terenu savladaju tim OFI Krita, pa su znatno umanjili šanse da se plasiraju u sledeće kolo Kupa UEFA.

Grčki tim je danas bio mnogo bolji protivnik, a najveće zasluge što je kruševačke ekipa ipak ostala neporažena pripadaju golmanu Jugoslavu Laziću. On je tokom utakmice imao nekoliko izuzetnih intervencija a protivnički fudbaleri nisu uspeli da ga savladaju čak ni kada im je on bio jedina prepreka da postignu pogodak.


Partizan - Porto 1:1

BEOGRAD, 14. septembra - U prvoj utakmici prvog kola Kupa UEFA večeras su u Beogradu fudbaleri domaćeg Partizana i portugalskog prvoligaša Portoa igrali nerešeno - 1:1 (1:0).

Na stadionu "Partizana", pred više od 27.000 gledalaca, sudio je Belgijanac Paul Albert.

Golove su postigli: Ljubiša Ranković u 24. minutu za domaće, a Žesus Renivaldo u 89. minutu za goste.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu