<< Nazad



 

 

Lako na startu

Jugoslovenski stonoteniski dubl, Ilije Lupulesku i Slobodan Grujić, uspešno je startovo na Olimpijskim igrama u Sidneju. Naši stonoteniser pobedili su u prvom meču Breta Klarka i Džefa Plamba iz Australije sa 21:8, 21:7.

Jugoslovenski stonoteniseri nisu imali problema na startu olimpijskog turnira. Lako su, što rezultat najbolje potvrđuje, savladali domaći dubl, koji ni u jednom trenutku nije mogao da ugrozi pobedu našim igračima.

Prema rečima selektora Lazara Kurteša, Lupulesku je igrao veoma kreativno, dok je Grujić pokazao svoju poslovičnu racionalnost u igri. Delovali su veoma sigurno i uigrano, pa s optimizmom mozemo očekivati njihove naredne mečeve. Za dalje takmičenje plasiraće se samo pobednici grupa.

"Nas je u dvorani više iznenadio veliki broj posetilaca, nego protivnik. Australijance je bodrilo 3.000 ljudi, što je za naše igrače bilo izazovno. Nema potrebe da posebno komentarišem igru, jer rezultat dovoljno pokazuje kolika je bila razlika u klasi", rekao je je Kurteš.

Nakon današnje pobede, Lupulesku i Grujić sve karte bacaju na na odlučujući meč protiv nemačkog para Roskof -Tim. Ako budu igrali kao protiv australijske kombinacije, treba očekivati da izbore plasman među 16 najboljih dublova na Olimpijskim igrama.

Večerašnja partija protiv australijskog dubla, posebno igra Slobodana Grujića, predstavlja veliko ohrabrenje za selektora Kurteša pred sutrašnji nastup našeg igrača u pojedinačnoj konkurenciji. Protivnik Grujića biće Nigerijac Peter Akinlabi, koji nije nepoznat igrač.

"Ako bude igrao na današnjem nivou, ubeđen sam da će Boba prebroditi tu prepreku. Naš igrač je iskusniji, bolje je plasiran na svetskoj rang listi, pa očekujem da nastavi sa dobrim partijama", kaže Kurteš.

U pojedinačnoj konkurenciji Grujić startuje sutra, a očekuje se da će njegov meč na programu biti u toku popodneva.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu