<< Nazad



 

 

Ivošev i Binder razočarale

Nije ponovila uspeh iz Atlante: Aleksandra Ivošev

SIDNEJ, 16. septembra (Tanjug) - Jugoslovenski strelci, olimpijska pobednica iz Atlante Aleksandra Ivošev i Aranka Binder, danas na strelištu u Sidneju nisu ispunile očekivanja, jer ni jedna od njih nije ušla u finale.

Olimpijska šampionka u gađanju iz vazdušne puške iz Atlante Aleksndra Ivošev zauzela je 20. mesto, sa skromnim rezulattom za njen renome - 391 krugova.

Aranka Binder je bila nešto bolje plasirana, međutim, i to je ispod njenih standardnih mogućnosti. Ona je zauzela15. mesto sa 392 kruga.

Zlatnu olimpijsku medalju u gađanju iz vazdušne puške osvojila je gotovo nepoznata Amerikanka Nensi Džonson, kojoj je to bio prvi veći uspeh u karijeri, sa ukupno 497,7 bodova. Srebrna medalja pripala je Čo Hun Kang iz Koreje sa 497,5, a bronzana Kineskinji Jing Gao sa 497,2 kruga.

Aleksandra Ivošev je na početku takmičenja iskazala je puno nesigurnosti, dok je Aranka Binder bila za nijansu bolja.

"Da su Ivošev i Binder pucale na nivou svojih ovogodišnjih rezultata, sigurno bi ušle u finale. One su, međutim, bile veoma slabe na početku takmičenja, tako da su puno zaostale u odnosu na protivnice. Očito da psihološki nisu dorasle izazovu", rekao je posle takmičenja selektor jugoslovenske streljačke reprezentacije Branislav Lončar.

Razočarani jugoslovenski selektor je dodao, da odavno nije video ni jednu od njegovih takmicarki u slabijem izdanju nego što su to bile danas.

"Na početku gađanja nisu delovale opušteno, pa sam se unapred plašio za njihov rezultat. Kasnije su popravile svoju formu, ali je bilo kasno da se u rezultatskom smislu nadoknadi propušteno", dodao je Lončar.

Prema rečima našeg stručnjaka današnje gađanje iz vazdušn puške proteklo je sa iznenađenjima, jer nova olimpijska pobednica nije, do sada, imala uspeha na međunarodnoj sceni. Zapravo sve finalistkinje, osim Nemice Sonje Pfelšifter, nikada nisu ostvarile ni jedan vredan međunarodni rezultat.

"Da su naše takmičarke pucale na svom nivou, a to je rezultat od 394 krugova u kvalifikacijama, sigurno bi se umešale u borbu za medalje. Ovako ostaje da žalimo, sto od početka nisu imale više sigurnosti i smirenosti, jer bi tada bilo sve bolje za njih", završio je Lončar.

Sutra u Sudneju nastupa naša velika uzdanica Jasna Šekarić, koja će gađati iz vazdušnog pištolja.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu