<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Italija 4:1

SIDNEJ, 13. septembra (Tanjug) - U prijateljskoj odbojkaškoj utakmici, odigranoj u sidnejskom predgrađu Liverpulu, reprezentacija Jugoslavije pobedila nacionalni tim Italije sa 4:1 (25:22, 25:22, 25:21, 33:31,14:16).

Utakmica je po dogovoru selektora trajala dva i po časa i odigrana je bez prisustva publike, u večernjim satima, po lokalnom vremenu.

JUGOSLAVIJA: Batez, Boškan, Gerić, N.Grbić, V.Grbić, Kovač, Mešter, Mijić, Miljković, Petković, Vujević, Vušurović.

ITALIJA: Bovolenta, Braći, Fei, Gardini, Đani, Gravina, Mastranđelo, Meoni, Papi, Rosalba, Sartoreti, Tofoli.

U predvečerje otvaranja olimpijskog odbojkaškog turnira "plavi" su imali značajan test protiv ekipe Italije, koja je šampion sveta i nosioc srebrne medalje sa prošlih Olimpijskih igara u Atlanti.

Jugoslovenski selektor Zoran Gajić pružio je šansu svim igračima, dok protivnički trener Anastazi nije mogao da računa na povređenog Mirka Korsana.

Jedan od najboljih igrača našeg tima Vladimir Grbić igrao je, iako je lakše povređen, čak, tri seta.

"Danas smo imali slab prijem servisa. Međutim, naš servis je odlično funkcionisao, tako da smo ostvarili veliku prednost nad Italijanima. Do starta olimpijskog turnira ima još nekoliko dana i nadam se da će do tada svi elementi biti dovedeni u sklad", rekao je posle utakmice pomoćni trener jugoslovenske reprezentacije Bogdan Sretenović.

Reprezentacija Jugoslavije će sutra igrati još jedan kontrolni meč, a protivnik će joj biti bivši olimpijski pobednik, ekipa Brazila.

Prvu utakmicu na olimpijskom turniru Jugoslavija igra 17. septembra protiv selekcije Rusije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu