<< Nazad



 

 

Otvorena jugoslovenska olimpijska kuća

SIDNEJ, 13. septembra (Tanjug) - U sidnejskom predgrađu Benkstaun danas je na svečan način otvorena jugoslovenska olimpijska kuća, koja će se koristiti za potrebe našeg olimpijskog tima u Sidneju.

U prisustvu vođstva jugoslovenske ekspedicije na Olimpijskim igrama, jugoslovenskog konzula u Australiji, Ostoje Pandže, i ekipe jugoslovenskih izveštača sa Igara, tu kuću je otvorio predsednik Jugoslovenskog olimpijskog komiteta (JOK) Dragan Kićanović.

"Naša ideja je da ovde baziramo 'malu Jugoslaviju' i verujem da ćemo uspeti u tome. Sportisti će, u zavisnosti od obaveza, moći da dođu i opuste se uz domaću hranu i da se druže. Planirali smo da novinari budu prvi gosti u ovoj kući, ali su ih preduhitrili rukometaši, koji su juče ovde bili na ručku", izjavio je Kićanović.

Predsednik JOK je, u ime rukovodstva olimpijskog tima, izrazio spremnost da predstavnicima naših sredstava informisanja pomogne u radu tokom Olimpijade.

"Za sada u našoj ekipi sve funkcioniše na zadovoljavajuci način. Bilo je nekih sitnih problema, ali su oni otklonjeni, pa se može reći da potpuno spremni očekujemo skorašnji start Olimpijskih igara. Sada ostaje, ako Bog da, da se radujemo medaljama naših sportista", rekao je Kićanović.

U opuštenom razgovoru s novinarima Kićanović je podsetio da su u Sidneju Jugosloveni već osvojili jednu 'medalju'. Naime, organizatori su rangirali ekipe po urednosti u restoranu olimpijskog sela, i Jugosloveni dele drugo i trehe mesto sa Špancima. Najuredniji su Kanađani.

U olimpijskoj kući, inače, brigu o hrani će voditi dva jugoslovenska kuvara, koji su s tim ciljem doputovali iz Beograda. To su Radomir Karaklić, vlasnik restorana "Užice" na Autokomandi, i njegov pomoćnik Miroslav Luković.

U njihove kulinarske sposobnosti mogli su da se uvere i jugoslovenski izveštači u Sidneju, za koje je, uz druženje, rukovodstvo našeg olimpijskog tima danas priredilo ručak.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu