<< Nazad



 

 

Za četverac uspeh plasman u finale

SIDNEJ, 13. septembra (Tanjug) - Trener jugoslovenskog kajakaškog četverca na 1.000 m, Arkadije Balinović, ocenio je da bi posada u sastavu Igor Kovačić, Jozef Šoti, Saša Vujović i Dragan Zorić, postigla uspeh ukoliko bi se plasirala za finalnu trku olimpijskog takmičenja u Sidneju.

On smatra da naši kajakaši imaju kvalitet da to ostvare, ali i da im je na tako jakom ispitu neophodna i pomoć sreće.

"Sve smo podredili ulasku u finale. Ukoliko uspemo, onda nije isključeno i da se umešamo u borbu za bronzanu medalju. Prva dva mesta, uveren sam, rezervisana su za posade Nemačke i Mađarske", izjavio je Balinović.

Naš trener je istakao da bi konkrentnije prognoze o šansama za plasman u finale mogle da se daju tek kada budu poznati sastavi kvalifikacionih grupa:

"Bilo bi dobro da to saznamo što pre. Tada bismo imali mogućnost da kroz treninge sprovedemo taktičke zamisli i na taj način se prilagodimo rivalima. Samo da stane vetar i da počnemo normalno da treniramo. U istoj situaciji su i veslači", rekao je Balinović.

On je dodao da su reprezentativci zbog vetra prinuđeni da promene režim treniranja. Pre podne nekako odrade trening na jezeru, dok posle podne vežbaju u teretani.

"To može da ispadne i dobro. Momci će dobiti na snazi i, ukoliko vetar bude duvao i na takmičenju, lakše će kontrolisati kajak. Do početka takmičenja, 26. septembra, ima dovoljno vremena da se dobro spremimo", konstatovao je Balinović.

Na kraju razgovora trener jugoslovenskih kajakaša je izrazio zadovoljstvo smeštajem u olimpijskom selu i uslovima za treniranje.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu