<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Litvanija 72:67

VOLONGONG, 12.septembra (Tanjug) - Muška košarkaška reprezentacija Jugoslavije savladala je danas u Volongongu, gradiću udaljenom od Sidneja 80 kilometara, selekciju Litvanije sa 72:67 (40:37).

Bio je to pretposlednji test naših košarkaša uoči početka olimpijskog turnira.

Poslednju pripremnu utakmicu izabranici Željka Obradovića odigraće sutra protiv Francuske.

Utakmica je odigrana u gradskoj dvorani Volongonga pred oko 4.000 gledalaca. Sudili su Dudek iz Slovačke i Dorizon iz Francuske. JUGOSLAVIJA: Bodiroga 17, Danilović, Obradović 5, Rakočević 1, Stojakvić 8, Šćepanović 4, Lukovski 7, Rebrača 12, Tarlać 2, Drobnjak 7,Tomašević 9, Jestratijević.

LITVANIJA: Jasikevičius 6, Masojonis, Timinskas 12, Stombergas 12, Siskauskas 8, Giedratis 4, Adomaitis, Zzukauskas 2, Masijulis 7, Maskuljonas 3, Einikis 9, Songaila 4.

Na današnjoj utakmici "plavi" su igrali bez Predraga Danilovića, koji ima lakši nazeb, i Nikole Jestratijevića. U prvom poluvremenu Jugosloveni su uglavnom bili u vođstvu od četiri-pet koševa razlike, ali su u nastavku susreta Litvanici zaigrali mnogo preduzimljivije. Uspeli su da pređu u vođstvo i pet minuta pre kraja imali su prednost od šest koševa.

Tada se razigrao Dejan Bodiroga koji je sa nekoliko uzastopnih koševa anulirao prednost Litvanaca, da bi u poslednjem minutu šigurno realizovao dva napada, čime je našoj ekipi obezbedio pobedu.

Treba reći da su Litvanci igrali veoma čvrsto, a za prijateljsku utakmicu isuviše grubo u odbrani, što su sudije tolerisale. U takvoj igri naši košarkaši se nisu uvek najbolje snalazili, a bilo je vidljivo da ekipi itekako nedostaju Aleksandar Đorđević i Vlade Divac. Očekuje se, ipak, da će nakon povratka Danilovića i napad i odbrana funkcionisati mnogo bolje.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu