<< Nazad



 

 

Zvezda ne igra u Beogradu

Nion (Švajcarska), 12. septembra - Majk Li, portparol Evropske fudbalske unije (UEFA), čije je sedište u švajcarskom gradu Nionu, izjavio je danas da je UEFA odlučila da se revanš meč prvog kola kupa UEFA između Crvene zvezde i engleskog Lestera ne igra 21. septembra u Beogradu, već 28. septembra, ali na neutralnom terenu.

Li je izjavio da UEFA nije bila zadovoljna odgovorom Crvene zvezde koji je dobila povodom pitanja bezbednosti članova engleskog kluba na gostovanju u Beogradu. Portparol Evropske fudbalske unije nije precizirao mesto odigravanja utakmice.

Radi se u stvari najblaže rečeno o čudnoj odluci UEFA koja očigledno nije uvažila uveravanja jugoslovenskog šampiona da će obezbediti normalne uslove za utakmicu.

Dragan Džajić: Žalićemo se!


Dragan Džajić

Beograd, 12. septembra (Tanjug) - Razočarenje i neverica, to je prva reakcija "crveno-belih" posle odluke Evropske fudbalske unije (UEFA) da se revanš-utakmica prvog kola Kupa UEFA Crvena zvezda - Lester (Engleska) ne igra u Beogradu:

"Duboko smo razočarani i nezadovoljni ovakvom odlukom UEFA, koja stalno ističe da je "sport iznag politike", a eto, ponovo se oglušila o taj svoj princip" - kaže predsednik beogradskog kluba Dragan Džajić, legenda jugoslovenskog i evropskog fudbala, dodajući:

"Samo Englezima stalno smeta Jugoslavija. Ukrajincima ne smeta, Faranima ne smeta, Portugalcima ne smeta, Grcima ne smeta... Pitamo se dokle će UEFA da ispunjava hirove Engleza, koji nisu sportski, već, pre svega, politički" - ogorčeno je izjavio Džajić, podsećajući da je i prošle godine kontinentalna fudbalska konfederacija odredila da beogradski Partizan, kao domaćin, sa engleskim klubom Lidsom igra u - Holandiji:

"Međutim, ove godine Partizan će igrati u Beogradu sa portugalskim Portom, Napredak u Kruševcu sa grčkim OFI Kritom.. Samo Crvena zvezda ne može da igra na svojoj "Marakani". Gde je tu principijelnost UEFA?"

Prema rečima jednog od najboljih fudbalera "plavih" svih vremena, fudbaleri Crvene zvezde sutra putuju u Lester, na prvu utakmicu prvog kola Kupa UEFA:

"Po povratku iz Engleske, odlučićemo da li ćemo revanš-meč igrati van naše zemlje. Borićemo se svim snagama i sredstvima da se drugi susret održi u Beogradu, jer to dugujemo, pre svega, našim vernim navijačima, a zatim i svim ostalim ljubiteljima sporta u Jugoslaviji."

Pored žalbe na ovakvu odluku UEFA, delegacija Crvene zvezde otputovaće u švajcarski grad Nion, sedište Evropske fudbalske unije, gde će insistirati da i za "crveno-bele" važe isti kriteriji i pravila kao za klubove ostalih zemlja.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu