<< Nazad



 

 

Košarkaši doputovali u Sidnej

SIDNEJ, 12. septembra (Tanjug) - Košarkaška reprezentacija Jugoslavije doputovala je danas iz Melburna u Sidnej i smestila se u hotel "Novotel", gde će boraviti do ulaska u olimpijsko selo.

"Plavi" večeras, u sidnejskom predgrađu Valagong, igraju prijateljsku utakmicu sa Litvancima, a sutra u istoj dvorani sa Francuzima. Prekosutra, 14. septembra, ući će u olimpijsko selo i priključiti se ostalim našim sportistima.

Sutra otvaranje olimpijske kuće

U sidnejskom predgrađu Bengstoun sutra, 13. septembra tačno u 12 časova, biće otvorena jugosloveska olimpijska kuća. Predsednik Jugoslovenskog olimpijskog komiteta (JOK) Dragan Kićanović će tom prilikom ugostiti, između ostalih, i predstavnike sredstava informisanja.

Olimpijska kuća će se koristiti za potrebe naših sportista, koji će u njoj moći da prekrate vreme, da se razonode i, što je najvažnije, da obeduju ono što žele. U kući boravi naš kuvar koji je već "natempiran" da priprema jugoslovenske gurmanluke. Čast da isprobaju njegovo umeće prvi su imali rukometaši, koji su danas brzinom metka ođurili na ručak, željni domaće hrane. Treba napomenuti da svi odreda ističu kako je u ogromnom restoranu olimpijskog sela hrana veoma kvalitetna i raznovrsna. Međutim, domaća je domaća.

Proslavljeno 15 rođendana

Od 3. septembra kada je prva grupa jugoslovenskih sportista ušla u olimpijsko selo, do danas, proslavjeno je 15 rođendana. Zanimljivo je da su svih 15 slavljenika među našim olimpijcima bili muškarci.

Gužva u olimpijskom selu

U olimpijskom selu u Sidneju predviđeno je da boravi 10.200 sportista, ali je tri dana do starta Olimpijade primetna velika gužva. Ona se objašnjava povećanjem broja učesnika Igara, pošto je veliki broj sportista dobio "vajld kard". Ocenjuje se da će u olimpijskom selu biti ukupno 16.600 što sportista, što trenera.

U "plavoj" ekspediciji 120 ljudi

Kako je saopštio sportski direktor Jugoslovenskog olimpijskog tima, Žarko Varajić, u ovom trenutku u olimpijskom selu prisutno je 120 članova naše ekspedicije. Preostaje da se priključe njih još 44.

Od ukupnog broja jugosloveskog olimpijskog tima 112 su sportisti, koji će se na Olimpijadi takmičiti u 14 disciplina. Prvog takmičarskog dana Jugoslavija će imati predstavnike u pet sportova.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu