<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Španija 19:23

SIDNEJ, 11. septembra (Tanjug) - U prijateljskoj utakmici muških rukometnih reprezenacija, Španija je danas u Sidneju pobedila Jugoslaviju sa 23:19 (11:9).

Utakmicu su sudili Egipćani Hasan Ali i Jaser Šaum.

ŠPANIJA: Ugalde 5, Šetkin 2, Kihosa 2, Masip 3, Kalahan, Ulzangarin 2, Olalja, Garalda 1, Dušebajev 2, Losano 3, Nunjes, Barufet, Urdijales i Peres.

JUGOSLAVIJA: Perić, Golić 1, Milosavljević 4, Đurković, Kapisoda 1, Nikolić 1, Knežević 2, Jovanović 1, Matić, Butulija 3, Đukanović, Škrbić 2, Lapčević, Peruničić i Šterbik.

Sedmerci: Španija 4 (3), Jugoslavija 4 (2).

Isključenja: Španija 8, Jugoslavija 16 minuta.

U drugoj kontrolnoj utakmici pred start olimpijskog turnira, jugoslovenski rukometaši su pretrpeli previsok poraz u odnosu na ono što se dešavalo na terenu. Španci su najvećim delom utakmice bili bolji i sigurniji, ali su u nekoliko navrata "plavi" propustili priliku da naprave preokret.

Izabranici saveznog trenera Veselina Vujovića su u prvom poluvremenu tri puta bili u vođstvu (6:5, 7:6, i 8:7) i sedam puta izjednačavali rezultat, da bi u nastavku Španci preuzeli inicijativu i održavali stalnu prednost. Međutim, Jugosloveni su preduzimljivom, agresivnom igrom, u dva navrata bili nadomak da sasvim "srede" redove. Napravili su seriju od 3:0, ali su posustajali kod minimalnog vođstva protivnika, koji se agresivnim napadom tri minuta pre kraja "odlepio" i osigurao pobedu.

Najbolji utisak u našoj reprezentaciji ostavili su Lapčević, Milosavljević i Butulijia, dok su kod Španaca centralne figure bili Ugalde, Losano i Masip.

Posle meča naši reprezentativci nisu bili razočarani onim što su prikazali, naglašavajući da je današnji duel poslužio za demonstriranje taktičkih varijanti.

"Poslednja dva-tri dana treniramo dva puta dnevno i osećamo umor. U drugom poluvremenu smo ispoljili veliku želju za preokretom, uhvatili 'priključak', ali smo u presudnim trenucima bili dekoncentrisani. Međutim, ovaj poraz ne remeti naše planove, jer imamo još vremena da ispravimo greške", izjavio je Žikica Milosavljević.

Nebojša Golić je rekao da je meč bio neizvestan do sredine drugog dela susreta, kada je naše rukometaše prema njegovim rečima stigao umor.

"Trudićemo se da ispravimo greške do utakmice 1. kola olimpijskog turnira protiv Južne Koreje. Najvažnije je, ipak, da nemamo povređenih igrača", dodao je on.

Aleksandar Knežević je naglasio da je meč sa Špancima prvenstveno bio u funciji demonstriranja taktičkih varijanti.

"Nismo želeli da otkrijemo karte pre početka olimpijskog turnira. Verujem da će, kad to bude potrebno, sve biti kako treba", zaključio je Knežević.

Poslednju proveru pred start na Olimpijskim igrama jugoslovenski rukometaši će imati 14. septembra u meču protiv selekcije Francuske.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu