<< Nazad



 

 

Košarkaši prebrinuli brigu oko opreme

SIDNEJ, 11. septembra (Tanjug) - Košarkaška reprezentacija Jugoslavije prebrinula je sve brige oko opreme, pošto je isporučilac odeće za jugoslovenske sportiste, italijanska firma FILA, konačno isporučila preostali deo važne opreme.

Košarkaška oprema upućena je danas na "štampanje" imena, pa će tako košarkaši biti naši prvi takmičari iz grupe kolektivnih sportova u Sidneju, koji će na dresovima dobiti imena.

Odbojkaška i rukometna reprezentacija, međutim, nisu takve sreće, jer svako od njih muči svoju muku. Naime, odbojkaškim reprezentativcima nedostaje jedan komplet opreme, bez koga ne mogu da prođu tehničku komisiju. Rukometaši su, pak, dobili svu opremu, ali imaju problema sa brojevima na dresovima.

"Rukometaši moraju 'sravniti' brojeve sa spiska koji su prijavili još ranije, jer je u međuvremenu doslo do skraćivanja spiska. Sav taj posao mora se završiti do četvrtka kada se oprema mora dostaviti tehničkoj komisiji u svim sportovima na uvid," kaže ataše za štampu jugoslovenskog olimpijskog tima Želimir Cerović.

TRENUTNO 120 JUGOSLOVENA U SELU

U Olimpijskom selu u Sidneju trenutno se nalazi ukupno 120 Jugoslovena. Među 120 stanovnika Sela nalazi se oko 100 sportista, dok su ostali iz rukovodstva, medicinskog i stručnog dela olimpijskog tima Jugoslavije. Narednih dana očekuje se dolazak košarkaša, tenisera, vaterpolista i dela atletske reprezentacije.

Trenutno u Olimpijskom selu borave predstavnici 11, od ukupno 14 sportova. Jugoslovenski tabor kompletiraće se, tek, 19. septembra, pošto u Olimpijsko selo uđu vaterpolisti.

KOŠARKAŠI NA PROVERI

Muška košarkaška reprezentacija Jugoslavije sutra će u Vologongu, udaljenom oko osamdesetak kilometara od Sidneja, igrati kontrolnu utakmicu protiv reprezentacije Litvanije. Susret sa Litvanicima počinje u 20 sati (11,00 časova po jugoslovenskom vremenu).

Za ovu utakmicu među srpskim življem u Sidneju i okolini vlada veliko interesovanje. Ulaznice su odavno rasprodate. Lokalna srpska televizija u Sidneju je najavila da će dva puta reprizirati snimak sa te utakmice.

Dan posle susreta sa Litvanijom Jugoslavija će u istom gradu odigrati susret protiv Francuske.

ODBOJKAŠI SLOBODNI

Prvi put od dolaska u Sidnej odbojkaška reprezentacija Jugoslavije dobila je slobodan dan. Taj "dar" trenera Zorana Gajića igrači su iskoristili za obilazak grada, jer do sada nisu imali prilike da vide olimpijsku metropolu u punom sjaju.

Posle sinoćne pobede protiv Španije, "plave" prekosutra očekuje meč protiv selekcije Italije, koja je na prošlim Olimpijskim igrama osvojila srebrnu medalju, izgubivši od Holandije sa 3:2.

SVI TRENIRAJU "PUNOM PAROM"

Gotovo svi jugoslovenski olimpijci, koji borave u Olimpijskom selu, treniraju punom parom. Radi se preko celog dana po određenom rasporedu. Zbog velike angažovanosti sportista, pune ruke posla imaju petorica masera, koji prve "pacijente" primaju već od osam sati ujutru.

Prema rečima fiziotarapeuta Ninoslava Cvetanovića sportisti najviše traže masažu za relaksaciju, jer mišići zbog velikog angažovanje ne mogu prirodnim putem da se vrate u normalno stanje.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu