<< Nazad



 

 

Raport iz "plavog" tabora

SIDNEJ, 11.septembra (Tanjug) - U jugoslovenskom olimpijskom taboru je uobičajena radna atmosfera i niko od naših sportista nema problema sa terminima za trening, tako da se bez većih teškoća realizuje predviđeni program do starta olimpijskog takmičenja.

Posebno su zadovoljni predstavnici individualnih sportova koji ističu da imaju sjajne uslove za treniranje.

Jedino što sportistima povremeno pokvari raspoloženje su klimatski uslovi. Ovih dana se, naime, dogodi da u Sidneju predveče bude veoma sveže, što nikako ne odgovara atletičarima, dok preko dana dune snažan vetar koji velike glavobolje zadaje veslačima.

Pri tom, veslači se moraju boriti i sa talasima, pa nije ni čudo što su među najgrlatijima koji priželjkuju stabilizovanje vremenskih uslova i porast temperature.

Prema najnovijoj vremenskoj prognozi, želja će im se narednih dana ispuniti.

Inače, četiri dana do otvaranja 27. Olimpijskih igara primetno je da Sidnej živi intenzivnije. Raskošno uređene ulice sve su punije. Gužve na autobuskim i železničkim stanicama sve su veće, ali to nikako ne kvari impresivne utiske o najvećem australijskom, inače, prelepom gradu.

Evidentna je živost i u glavnom pres-centru u Olimpijskom parku. Pristižu kolege iz celog sveta i imaju sreće da, kao i mi iz Jugoslavije, budu dočekani od izuzetno ljubaznog i predusretljivog osoblja.

Novinarima je u ogromnom prostoru na raspolaganju brdo materijala, kao i sva moguća tehnička oprema za profesionalno obavljanje posla.

Zanimljivo je da je celokupni autobuski saobraćaj u Sidneju namenjen isključivo učesnicima Olimpijskih igara. Funkcioniše dosta dobro, kao uostalom i železnički, ali se ipak dogodi da grupe novinara zajedno sa vozačem zalutaju, pošto očigledno pojedinci za volanom nisu iz Sidneja.

S vremena na vreme se, takođe, dogodi još poneki propust, kao na primer da se zbog neobaveštenosti pomešaju spiskovi za ulazak u Olimpijsko selo, ali opšti utisak o domaćinima je dosta povoljan.

Većina novinara je, inače, već ušla u ritam olimpijskog rada, tako da sa zavišću gledaju pojedine funkcionere i trenere koji užurbano koriste prilike da upoznaju i detaljnije vide prelepi Sidnej.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu