<< Nazad



 

 

Novi stanovnici Olimpijskog sela

SIDNEJ, 10. septembra (Tanjug) - U Olimpijsko selo u Sidneju danas su od naših sportista doputovali još skakač u vis Stevan Zorić i kajakaši Nataša Janić, Igor Kovačić, Jožef Šoti, Saša Vujović, Dragan Zorić i Ognjen Filipović.

Stigli su i predsednik i generalni sekretar Jugoslovenskog olimpijskog komiteta (JOK), Dragan Kićanović i Đorđe Perišić, pa u ovom trenutku, zajedno sa sportistima i rukovodstvom, u Olimpijskom selu boravi 109 Jugoslovena.


Danas je saopšteno da će jugoslovenska olimpijska kuća biti otvorena 13. septembra u 12 casova u sidnejskom predgrađu Bengstoun. U tom prostoru će jugoslovenska delegacija primati goste, organizovati prijeme, druženja i zabave, a u slučaju da neko od naših sportista osvoji medalju, uspeh će se proslavljati u jugoslovenskoj kući.


Trener naših odbojkaša Zoran Gajić istakao je da je savremena odbojka postala previše stresan sport. Prema njegovim rečima, ne postoji takmičenje u kolektivnim sportovima u kome je još svaka lopta poen.

"Promenama u odbojci najviše su dobili Rusi. Oni su aktuelizovali visoke igrače i u mogućnosti su da formiraju 'divovski' sastav", smatra Gajić.


Od jugoslovenskih sportista danas su na doping kontroli bili olimpijska pobednica iz Atlante pre četiri godine, strelac Aleksandra Ivošev, atletičar Siniša Peša i odbojkaš Ivan Miljković. Naravno, rezulati doping testa još nisu poznati, ali šef Medicinske ekipe našeg olimpijskog tima, primarijus dr Milivoje Matić, kaže da će to i ubuduće biti redovna praksa u Olimpijskom selu.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu