<< Nazad



 

 

Stigao rekorder Jugoslavije

SIDNEJ, 9.septembra (Tanjug) - Rano jutros stanovnik Olimpijskog sela postao je i strelac Goran Maksimović.

Tako je Maksimović postao apsolutni rekorder među jugoslovenskim sportistima koji su do sada učestvovali na Olimpijskim igrama. Maksimoviću će ovo, naime, biti peto učešće na Olimpijskim igrama.

Maksimović je prvi put Olimpijac bio u Los Anđelesu 1984. godine, da bi do Sidneja učestvovao još u Seulu, Barseloni i Atlanti.

Najveći uspeh do sada Maksimović je ostvario na igrama u Seulu 1988, kada je osvojio zlatnu medalju.

DOPING

Medicinska komisija jugoslovenskog olimpijskog tima dobila je obaveštenje od specijalizovane komiteta MOK-a za antidoping kontrolu da se na listi za proveru nalazi 20-tak jugoslovenskih sportista. Jugoslovenskoj misiji, naravno, nije saopšteno koji plavi olimpijci će ići na antidoping test.

Od naše delegacije je, međutim, istovremeno traženo da dostave spisak takmičara po sobama, što upućuje na to da će "doping-specijalci" nenajavljeni doći kod pojedinih jugoslovenskih sportista.

GRBIĆ NA TERAPIJI

Jedan od naših najboljih odbojkaša Vladimir Grbić i danas je bio posetilac improvizovane ambulante u jugoslovenskoj misiji. Stariji Grbić dva puta dnevno zbog bolova u leđima posećuje ambulantu, ali ne propušta nijedan trening.

"Osećam se mnogo bolje. Leđa me više ne bole, pa se nadam da ću bez problema dočekati početak olimpijskog turnira", rekao je Grbić.

SLOBODAN DAN

U jugoslovenskom delu Olimpijskog sela danas je vladala prilična pustoš jer je puno naših sportista posle nedelju dana provedenih u Sidneju dobilo slobodan dan. Prve slobodne trenutke većina sportista iskoristila je za upoznavanje grada i odmor. Bilo je i onih koji su ostali u selu.

Za neke olimpijce, kao recimo za odbojkaše i veslače, radni dan je protekao u žestokom ritmu.

TRENING-UTAKMICA ODBOJKAŠA

Odbojkaška reprezentacija Jugoslavije imaće sutra uveče od 19.30 sati drugu proveru uoči početka olimpijskog turnira otkada je došla u Sidnej. Jugoslovenski odbojkaši će svoju formu proveriti protiv reprezentacije Sspanije. Očekuje se da će trener reprezentacije Zoran Gajić na ovoj utakmici pružiti priliku svim odbojkašima, pošto je izvesno da će mnoge taktičke varijante koje su vežbane u proteklih mesec i po dana želeti da sakrije od očiju javnosti.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu