<< Nazad



 

 

Olimpijski tim Jugoslavije još nekompletan

SIDNEJ, 8. septembra (Tanjug) - Šest dana pre početka 27. Igara u Sidneju, jugoslovenski olimpijski tim još nije kompletan, jer se narednih dana očekuje dolazak kajakaša, košarkaša, tenisera i vaterpolista, saopštio je danas, u kancelariji jugoslovenske misije na Igrama, sportski direktor jugoslovenske reprezentacije Žarko Varajić.

U Olimpijskom selu trenutno se nalazi 80 jugoslovenskih sportista, predstavnika u deset sportova. Poslednji "doseljenici" u Olimpijsko selo biće vaterpolisti, čiji se dolazak očekuje 19. septembra.

"Jugoslovenski sportisti imaju izvanredne uslove za treninge. Sve naše zahteve, naročito vreme održavanja treninga, ljubazni domaćini su ispoštovali. Svi sportski objekti u Sidneju su izgrađeni po najvišim standardima", rekao je Varajić.

Zahvaljujući takvim uslovima i blagovremenim intervencijama jugoslovenske misije, naši sportisti su uspeli da "uhvate" trenažni ritam i da se aklimtizuju na nove uslove.

"U Sidnej smo doputovali iz tropskih vrućina, pa su nas, relativno niske temperature u Austaraliji (oko 18 stepeni ) iznenadile, ali smo preduzeli neophodne mere da ne bi došlo do prehlada, što bi izazvalo određene probleme kod sportista. Međutim, do sada nisu uočene nikakve zdravstvene poteškoće kod "plavih" olimpijaca", ističe Varajić.

Prema oceni sportskog direktora olimpijske reprezentacije glavni "aduti" Jugoslavije na Igrama u Sidneju trebalo bi da budu naši predstavnici u četiri kolektivna sporta - košarci, odbojci, vaterpolu i rukometu, mada se, prema očekivnjima naših stručnjaka, medalja može očekivati i od predstavnika iz grupacije individulanih sportova.

"Strelci iza sebe imaju ogromno iskustvo. Mislim da potencijal za medalje imaju još i veslači Nikola Stojić i Đorđe Višacki, kao i atletičari", smatra Varajić.

Mada je propustio da kaže od kojih se to atletičara mogu očekivati medalje, može se reći da su glavni aduti iz atletskog sporta Dragutin Topić i Olivera Jevtić.

"Ukoliko se ostvare naša očekivanja zadovoljni ćemo se vratiti u Jugoslaviju", dodaje Varajić koji je inicijator svakodnevnog "brifing" sastanka kojima prisustvuju šefovi timova, savezni kapiteni, treneri i, povremeno, medicinski tim.

"Na sastancima razgovarmo o aktuelnim problemima proteklog dana, ali i o zadacima koje sportiste očekuju narednog dana", rekao je Varajić.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu