<< Nazad



 

 

Plivači realni

SIDNEJ, 8. septembra (Tanjug) - Jugoslovenski plivački olimpijski tim na 27. Igrama u Sidneju broji ukupno devet takmičara i dva trenera, što se, po broju učesnika u ovom sportu nije dogodilo još od Igara u Meksiku 1968. godine.

Olimpijske norme ispunili su: Vladan Marković, Milorad Cavić, Miloš Cerović, Nebojša Bikić, Nikola Savčić, Đorđe Filipović, Nikola Kalabić, Duška Radan i Marica Stražmešter.

"Izuzetno smo zadovoljni uslovima koje imamo u olimpijskom kompleksu. Ne možemo se požaliti ni na jedan detalj. Bazeni su fantastični, a prevoz odlično funkcioniše", kaže naš najbolji plivač na 100 i 200 metara slobodnim stilom Nikola Kalabić.

Realno sagledavajući vrednosti jugoslovenskog plivanja u odnosu na svet u ovom trenutku, Kalabić kaže:

"Na medalje ne možemo računati. Naša je želja, međutim, da na Igrama ostvarimo lične, ili državne rekorde. Ako u tome uspemo, smatram da ne bismo razočarali našu javnost", ističe Kalabić, koji trenutno ima najbolje rezultate u jugoslovenskoj reprezentaciji.

Kalabić dodaje da je najveći favorit u trci na 100 metara slobodno dvostruki olimpijski pobednik, Rus Aleksandar Popov:

"Sa Popovim sam plivao u Atlanti i verujem da neće propustiti priliku da u "svojoj disciplini" treći put uzastopno osvoji zlatnu medalju. Pošto sam dobar prijatelj s njim, to mu želim od srca", zaključio je Kalabić.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu